id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links



Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Hair Pomade | Pomade For Men Order

Hair Pomade | Pomade For Men Order ~ Price : MYR 35


633 clicks
Advertiser ID : Hisham
Contact No : 60183540018
Ads Category : Beauty & Personal Care
Update : 07-08-2017
Follow Us :
Location : Kota Damansara Petaling Jaya Selangor Malaysia




Description :

Hair Pomade | Pomade For Men Order

Apa itu pomade?Hair Pomade | Pomade For Men Order

Pomade adalah sejenis minyak rambut yang diperbuat daripada zat minyak atau lilin yang digunakan untuk pengayaan rambut. Pomade membuat rambut kamu lebih licin dan kilat. Nampak seperti basah tetapi tidak. Ia memberi ketahanan kepada rambut ketika kamu mengayakan style rambut kamu itu.

Kalau kamu nak tahu, pomade zaman sekarang berbeza dengan Pomade zaman dulu. Dulu gunakan lemak beruang atau khinzir sebagai bahan asas. Pada zaman sekarang mereka menggunakan Lanolin, Beeswax dan Petroleum Jelly. Pomade terkenal di kalangan lelaki kerana dapat membuat rambut menjadi keras!

Kita boleh lihat pelbagai jenama pomade yang sedia ada ketika ini. Siap ada perisa buah-buahan lagi. Seperti kita tahu, pomade kini dijual dengan harga yang agak tinggi (mahal jugak sebenarnya) tetapi kamu harus tahu juga kelebihannya.

Kelebihan

1. Membuat rambut seperti baru lepas mandi (kira nampak fresh la bila orang tengok tu).

2. Membuat rambut duduk dalam keadaan rapi dan tidak mudah di tiup angin.

3. Mudah untuk kamu mengayakan rambut mengikut cita rasa kamu sendiri. Dulu sebelum Pomade di perkenalkan susah betul nak keraskan rambut. Ada yang pakai banyak sampai nak habis gel tu. Haha tetapi sekarang tak perlu lagi. Pomade-kan ada!

Tips dan Cara Memakai Pomade

Tergantung dari jenis pomade dan jenis rambut Anda, cara menggunakan pomade memainkan peran utama dari hasil akhir gaya rambut pomade Anda. Beberapa tips dan cara menggunakan pomade yang dapat membantu mendapatkan hasil tatanan rambut terbaik.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Basah

Beberapa jenis pomade rambut bekerja lebih baik ketika rambut dalam keadaan basah, seperti pomade original, strong pomade atau shine pomade yang memberikan hasil kilap. Seperti Layrite Pomade Original, Super Hold dan Super Shine. Namun perhatikan agar rambut tidak terlalu basah namun cukup dalam keadaan lembab, karena rambut yang basah akan memerlukan pomade yang lebih banyak. Sementara rambut yang lembab hanya memakai sedikit pomade serta dapat menghasilkan gaya rambut yang halus dan lebih licin.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Kering

Pomade jenis apapun bisa Anda gunakan pada rambut kering dan penggunaannya lebih mudah dibandingkan pada rambut lembab.

Tentu saja menggunakan pomade saat rambut kering memberikan tekstur yang berbeda, tatanan rambut Anda akan terlihat lebih terpisah dan bertekstur. Gunakan jari tangan untuk menyisir rambut beberapa kali hingga mendapatkan gaya rambut yang Anda inginkan.

Exclusive By Sharman 

#najihaonline



Hair Pomade | Pomade For Men Order


Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR 000

142 clicks

Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit

MYR 0

54 clicks

Dealer | Jual | Jtx 1000 | Sah | 0162028456

MYR 0

86 clicks

Ubi Jaga Produk Kurus Berkesan +601111983461

MYR 500000

43 clicks

Karya Residensi Price

MYR 139

301 clicks

Lemonex Ibu Menyusu

MYR 370000

53 clicks

Residensi Alami

MYR 139

271 clicks

Lemonex Petua Kuruskan Badan Dan Perut Buncit

MYR 65

30 clicks

Perkhidmatan Cuci Rumah

MYR 0.00

49 clicks

Panduan Bisnes Di Shopee Jana 5 Angka Sebulan

MYR 170

41 clicks

Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118

USD 99

13 clicks

Big Red Roses Comforter

Sponsored Links

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement



Most Popular