id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links





Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Pomade Best Exclusive By Sharman

Pomade best Exclusive By Sharman ~ Price : MYR 35


703 clicks
Advertiser ID : Shamila Event Management
Contact No : 60134425951
Ads Category : Beauty & Personal Care
Update : 06-08-2017
Follow Us :
Location : Kota Damansara Petaling Jaya Selangor Malaysia




Description :

Pomade best Exclusive By Sharman

Apa itu pomade?Pomade best Exclusive By Sharman

Pomade adalah sejenis minyak rambut yang diperbuat daripada zat minyak atau lilin yang digunakan untuk pengayaan rambut. Pomade membuat rambut kamu lebih licin dan kilat. Nampak seperti basah tetapi tidak. Ia memberi ketahanan kepada rambut ketika kamu mengayakan style rambut kamu itu.

Kalau kamu nak tahu, pomade zaman sekarang berbeza dengan Pomade zaman dulu. Dulu gunakan lemak beruang atau khinzir sebagai bahan asas. Pada zaman sekarang mereka menggunakan Lanolin, Beeswax dan Petroleum Jelly. Pomade terkenal di kalangan lelaki kerana dapat membuat rambut menjadi keras!

Kita boleh lihat pelbagai jenama pomade yang sedia ada ketika ini. Siap ada perisa buah-buahan lagi. Seperti kita tahu, pomade kini dijual dengan harga yang agak tinggi (mahal jugak sebenarnya) tetapi kamu harus tahu juga kelebihannya.

Kelebihan

1. Membuat rambut seperti baru lepas mandi (kira nampak fresh la bila orang tengok tu).

2. Membuat rambut duduk dalam keadaan rapi dan tidak mudah di tiup angin.

3. Mudah untuk kamu mengayakan rambut mengikut cita rasa kamu sendiri. Dulu sebelum Pomade di perkenalkan susah betul nak keraskan rambut. Ada yang pakai banyak sampai nak habis gel tu. Haha tetapi sekarang tak perlu lagi. Pomade-kan ada!

Tips dan Cara Memakai Pomade

Tergantung dari jenis pomade dan jenis rambut Anda, cara menggunakan pomade memainkan peran utama dari hasil akhir gaya rambut pomade Anda. Beberapa tips dan cara menggunakan pomade yang dapat membantu mendapatkan hasil tatanan rambut terbaik.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Basah

Beberapa jenis pomade rambut bekerja lebih baik ketika rambut dalam keadaan basah, seperti pomade original, strong pomade atau shine pomade yang memberikan hasil kilap. Seperti Layrite Pomade Original, Super Hold dan Super Shine. Namun perhatikan agar rambut tidak terlalu basah namun cukup dalam keadaan lembab, karena rambut yang basah akan memerlukan pomade yang lebih banyak. Sementara rambut yang lembab hanya memakai sedikit pomade serta dapat menghasilkan gaya rambut yang halus dan lebih licin.

Menggunakan Pomade Saat Rambut Kering

Pomade jenis apapun bisa Anda gunakan pada rambut kering dan penggunaannya lebih mudah dibandingkan pada rambut lembab.

Tentu saja menggunakan pomade saat rambut kering memberikan tekstur yang berbeda, tatanan rambut Anda akan terlihat lebih terpisah dan bertekstur. Gunakan jari tangan untuk menyisir rambut beberapa kali hingga mendapatkan gaya rambut yang Anda inginkan.

Exclusive By Sharman

 



Pomade best Exclusive By Sharman


Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR 000

81 clicks

Abang! Stop Kereta Sekarang | 01118729370

MYR 0.00

109 clicks

Hq Pinklady Malaysia

MYR 100

165 clicks

Mandi 13 Bunga

MYR 0

51 clicks

Jtx 1000 | Muar | 0162028456

MYR 97

89 clicks

Spray Kilat Kereta Seperti Baru Gtex Spray +601111983461

MYR 170

88 clicks

Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118

MYR 469000

96 clicks

Rumah Untuk Dijual Shah Alam

MYR 888

1080 clicks

Promosi Proton 2017

MYR 60

298 clicks

"petua Merawat Gout"

USD 1095

54 clicks

Bose A20 Warranty

MYR 85

713 clicks

3r Magic Tyre Liquid Murah Mudah Melaka

Sponsored Links

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement



Most Popular