id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Wedding Pakej 0172578101

Wedding Pakej 0172578101 ~ Price : MYR 0


90 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorWedding Pakej 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Wedding Pakej 0172578101 

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0.00

9 clicks

Pink Lady Body Perfection Testimoni | Pink Lady Supplement

MYR18

529 clicks

Melembabkan Rambut dengan Vibes Hair Serum Dari Sharman

MYR10

105 clicks

Asam Pedas Melaka - Masakan Yang Luar Biasa

MYR0

420 clicks

Pavillion Residences Apartment | +60102203565 For Sale

MYR175

93 clicks

Kuah Sos Lada Hitam

MYR0.00

83 clicks

Soloco - Libido Booster Candy Soloco Chocolate

MYR139

74 clicks

Lemonex Untuk Gastrik

MYR2990000

508 clicks

New Bungalows Completed 2018

MYR380000

169 clicks

2 Sty Semi D For Sale At Bandar Tasik Puteri Rawang

MYR1

31 clicks

Resepi Biskut Raya Terbaru

MYR180

276 clicks

Tasly Wild Ginseng Penawar Altenatif Kanser | 016 3299 137

Sponsored Links

Tag Cloud

E-book Islamic Murah Cod Putrajaya I 016 3299 147 Maajun Ayam Selasih Best Supplement Ibu Hamil Restoran Sri Pattani | Masjid Nurul Iman | Serendah Ubat Kuat Tenaga Batin - Soloco Chocolate 2018 Conflakes Biskut Kuih Raya Terkini 2018 I Selangor Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut “perencah Asam Pedas | 01120960364” Real Estate Agents In Kuala Lumpur Supplement Kecantikan Wanita Laman Jasmin Kampung Lombong Seksyen 29 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Organic Milk Booster | 0134954585 | Simpang Pink Lady Body Perfection Marang | +60137443815 Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Vit C Glow And Shine By Akma Abdullah Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Daneez Jus Asam Kunyit Commercial & Highrise Ac Duct Cleaning Services Specialist 1 Soloco - Best Libido Enhancer For Men Law Of Attraction Video Collection For Younger Kids Therapy Johoriau Malaysia Iklan Niaga 1st Page Google | Subang Jaya Ubatjantung.com | Herba Komplikasi Diabetes | 60139809972 Episor-ubat Sakit Lutut 2018 Pekan Rawang Online Murah Harga Biskut Kuih Raya 2018 I 0192625146 Buah Longan Untuk Dijual Di Malaysia | Mhma Kebun Bandar Lemonex Drink Harga~ "nurraysa" Moisturizing Set| U.a.e | 60196025642 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah The "first" "fruit Jelly Drink" Supplier For Malaysia 2 Van Sewa Hi Ace | 013 612 6060 Lemonex Petua Nak Kuruskan Badan Tips Rahsia "kunci" Hati Suami Anugerah Kebaikan: Ayat Rukyah Pendinding Diri I Pendinding 61 Key Electronic Music Electric Keyboard Piano Lemonex Ubat Kurus Ada Kelulusan Kkm Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Lemonex - Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Shah Alam Aroma Syed Arom Aperfume Harum 0132620681 Kitchen Tap Mixer|67430250 Cegah Serangan Jantung Dan Stroke | 0192029972 Kelebihan Sabun Muka Anti Jerawat Sarang Burung Herbs And Vitamins You Should Take | Anugerah Herbs Cara Pengambilan Lemonex Cari Ubat Kuat Tenaga Batin Lelaki Wanita Simpang Renggam Lemonex Kedah Jual Beras Hitam Buy Online Sabah Penapis Air Murah Selayang | 0102077699 Melembabkan Wajah Yang Kering Dan Kusam Panduan Bisnes Printing 2018 Di Melaka Pembekal Biskut Raya Sedap Dan Murah Gtex Cod Shah Alam | 0145447118 Malaysia Property And Real Estate,buy Sell And Rent Property Tops Fb App Marketing Serbuk Perap Bbq Beli Online Losyen Kurus Sejuk Bakar Lemak|effenzee +601111983461 Aktiviti Jom Sihat Lemonex Ubat Kurus Di Watson Penjual Coway Sah Cara Merawat Rambut Gugur I 0134954585 Pakej Kawin Beserta Dewan Shah Alam Buy My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 | Taiping Soloco - Superfood Tenaga Batin Untuk Lelaki Masakini Cara Kurus Dengan Lemonex Online | +60137443815 Soloco Candy Chocolate Original Kulai Organic Milk Booster | 0134954585 | Simpang Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Flat Sungai Buloh For Sale Losyen Selulit | Secret Correa Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle|kurus Sejuk Sewa Khemah Canopy Arabian Katering Kulai | +60137443815 Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Lemonex - Cara Cepat Kurus Dengan Teh Hijau Perkhidmatan Guaman Hartanah Terbaik Sabah-01136397697 Medical Card Terbaik | Aia Takaful | 0183686710 Makanan Penyebab Kanser 7 Hari Diskaun Cb Method | Bonus Terhebat Order Afamaxx Petaling Jaya | 0105191180 | 0124271180 Hilangkan Jeragat Hitam Taxi To 1borneo From Airport Produk Tenaga Batin Lelaki Online Singapura‎ I +6013744381 Pakej Va Skincare Item | Magic Oxy Bubble Ubat Gout Semulajadi | 01120960364 Pink Lady Body Perfection Testimoni | Pink Lady Supplement Berniaga Online "apartment"at Subang For Sale 2 Storey Terrace House I Aida Aspire I 0102203565 Belajar Menjual Secara Online Agen Jus Lentik Dara|kurus|ketat|rapat|cantik|padu|sihat Produk Minda Mygenius V1 Fuel Booster Jimat Minyak 0139809972 "ac Duct Cleaning" "ac Duct Cleaning" Services Malaysia Tkc Danshen Plus Herba Cuci Salur Darah | 0163299137 Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Losyen Secret Correa Shah Alam Medical Card | Aia Takaful | 0183686710 Pembekal Anak Pokok Betik Manis Terbaik Di Malaysia Buat Iklan Mudah Melalui Handphone I 013 980 9972 4 Week Diet | Brian Flatt | Fast Loss Weight Program Harga Madu Kelulut Original Nurraysa Bahaya | Johor Ubi Jaga |kurus|kempis|kuat +601111983461 Losyen Kurus Sejuk Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Pembekal " Produk Delima" & Buah "delima" "terbaik" Malaysia Sikulipat Web Hosting Rm320 Per Year Best Value Of Money Pembekal Buah Delima Manis Terbaik Di Pasaran Malaysia Lemonex Petua Kuruskan Badan Dengan Madu Gtex Cod Puchong | 0145447118 Supplement Kecantikan Ipoh Gatal Kemaluan Kolestrol Tinggi Punca Sakit Jantung Dan Stroke I 0163299137 Senarai Pengedar Nurraysa Beauty | Shah Alam | Seksyen 20 Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle+601111983461 Portal Iklan Termurah I 016 3299 137 Lemonex Advance - Petua Kuruskan Badan Dan Kempiskan Perut Ubat Cuci Darah Berkesan Widiyan Honda Car Dealer Losyen Kurus Sejuk|effenzee Myracle|+601111983461 Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Tasly Wild Ginseng Penawar Altenatif Kanser | 016 3299 137 Open Dropship Iphone Hilangkan Lingkaran Gelap Dibawah Mata | 0134954585 | Perak Kedai Makan Masakan Thailand | Sri Rampai Melembabkan Kulit Badan Secara Alami Va Skincare Kerengga - Wikipedia Bahasa Melayu Coklat Moist Rm10 Pembantu & Baby Sitter Best Resepi Biskut Raya Bergambar Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan Delaman Thermometer Baby Murah Serbaguna Losyen Sejuk Shah Alam Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Bitclub Earning Improve Microcirculation, Cuci Salur Darah | 60135565448 Pink Lady Body Perfection Terengganu | +60137443815 Novel Terbaru Dan Terlaris 2018-2019 Yang Anda Wajib Miliki Lentik Dara Melaka| +601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Pencuci Muka Untuk Kulit Kering Wedding Place Card Ideas Ubat Kuat Lelaki Terbaik "soloco " Chocolate Myracle Lotion Effenzee Shah Alam Desa Palma Apartment Nilai Untuk Di Jual Bengkung Serimama Berzip | +6019-6638126 Glowing Serum Be A Doll Beauty Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Testimoni Losyen Kurus Sejuk|effenzee Myracle|+601111983461 Multifunction Infrared Thermometer 8 In 1

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular