id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links







Wedding Pakej 0172578101

Wedding Pakej 0172578101 ~ Price : MYR 0


113 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam Selangor



Wedding Pakej 0172578101


Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Wedding Pakej 0172578101 

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline




Keywords Tags:




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0.00

94 clicks

Effenzee Myracle Lotion

MYR150

53 clicks

Medical Card | Aia Takaful | 0183686710

MYR250

12 clicks

Kelas Seo Termurah Di Penang +601111983461

MYR35

576 clicks

Searches Related To Pomade

MYR11

13 clicks

Cara Belanja Di Ebay Atau Amazon

MYR0

288 clicks

+971 58 965 8979 شركات تنظيف السجاد في د

MYR0

45 clicks

2018/2019 Pakej Perkahwinan Muslim Lengkap

MYR170

9 clicks

Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118

MYR500000

12 clicks

Karya Residensi Pkns

MYR150

85 clicks

Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Kevin Zahri

MYR000

13 clicks

Myetherpony

Sponsored Links

Tag Cloud

Karya Residensi Kampung Jawa Petua Kuruskan Badan Dan Kempiskan Perut | Lemontab Shah Alam Business Soloco Product Di Selangor Jus Kurus Viral|lentik Dara |selamat|kkm Approved Cara Minum Lemonex | +60137443815 Bungalow Dewan & Nikah 0172578101 Alami Residensi Shah Alam Address "massage Chair" "massage Chair" Supplier In Malaysia 2 Lemonex Ubat Kurus Di Farmasi Sabun Delima Buy Online Selangor Lemonex Petua Nak Kuruskan Badan Supplier For "fogger" "nano Mist" "sprayer" In Malaysia 7 Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Imaan Feminine Wipes Secret Correa Combo Alat Jimat Elektrik Paling Berkesan +0123889700 Ubat Kuat Lelaki Lulus Kkm +601111983461 Lemonex Tiruan Di Malaysia Baju Muslimah Cotton Secret Correa Camry Car Rental Malaysia | 013 612 6060 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Rock Jam 561 61-key Digital Piano Comparison Ubat Sakit Lutut Karya Residensi Kg Jawa Elak Serangan Jantung Dan Stroke | 0139809972 Lemonex Advance Keburukan Lemonex - Ubat Kurus Viral Ubat Kuat Zakar Terbaik Penawar Sakit Otot Dan Sendi Effenzee 601111983461 Alami Residensi Shah Alam Address Car Rental Near Subang Airport | 0136126060 Ubi Jaga|detoks|kempis|tanpa Ubat|tenaga|+601111983461 Navix | Stress Menjejaskan Fizikal & Mental | 01118729370 Penjual Arabic Gum Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Supermom Bestseller Sabun Spray Di Cheras Richmas Catering-0198216291 | Sifu Google Id4u Pelajar Akademik Google Id4u | Pasti Berjaya Testimoni Pink Lady Pahang Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle+601111983461 Atm Car Dashboard Mat Cleaning Services Rahsia Nak Kurus Dengan Cepat | +60132261705 Bella Effenzee Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle|resdung|bengkak|parut Perniagaan Online Bandau Online Kota Marudu Kem Motivasi Rosenany Food Jtx Gold | Tawau | Agent | Sah | 0162028456 Nursery Jual Pokok 0162588985 | Mhma Nursery Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Banglow Bukit Beruntung Untuk Dijual Apakah Income Protection Dan "hibah" "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 10 Software Copywriting Automatik One Amerin, Balakong, Cheras, Selangor For Sale | 0186697338 Snowcap Berhantu Kain Lembut Kelas Seo Termurah Di Malaysia +601111983461 60196025642 | Kelas Seo Paling Murah | Malaysia Losyen Bakar Lemak Paling Berkesan Effenzee +601111983461 Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Kopi Mata Terkini Kabinet Dapur Murah Alza Untuk Disewa Sungai Buloh | 013 612 6060 Cuci Darah Hilangkan Kebas Kaki I 0139809972 Gearbox Treatment Oil Malaysia Yang Paling Baik Rumah Untuk Dijual Area Shah Alam Episor-rawatan Sakit Lutut Greentea Mint Face Scrub Malaysia No. 1 Online Islamic Novel "internet" Marketing For Smart People Urgent Rumah Taman Putra Perdana Puchong Untuk Dijual Rm430k Sabun Serbuk Eziclean Putrajaya | 0194163855 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Monthly Cleaning Service Dubai | 0589658979 Mati Pucuk Lemah Tenaga Batin Rawatan Ejakulasi Pramatang Teres Dua Tingkat Untuk Di Jual Di Bukit Beruntung 2018 Herba Untuk Kulit Cantik Pakej Kuih Raya 2018 Testimoni Drinxtox Effenzee +601111983461 Cuci Darah + Natural Booster = Perkasa | Dcc | 60139809972 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Kandungan Sabun Collagen Nurraysa | Kuala Lumpur Lemonex Gaming Losyen Kurus Effenzee +60126731910 Produk Kurus Lemonex Khai Rosma Herba Cuci Darah Utk Jantung | Ubatjantung.com | 60192029972 Bekam 0149758033 Produk Kurus Paling Berkesan 2018 +601111983461 Buy Bathroom Accessories|67430250 Sewa Khemah Kanopi Berkualiti Murah Di Skudai Lemonex Fat Burner Singapore Jus Minuman "jelly Buah" "terbaik" Pasaran Malaysia 8 Seat Van | 0136126060 Soft Icecream Machine For Sell Putrajaya | 0196025642 Lemonex Cara Paling Cepat Untuk Kurus Menurunkan Kadar Kolesterol Dalam Darah The Best Vitamin C Supplement | N9 | 0196025642 Testimoni Lentik Dara|jus Viral Lentik Dara|+601111983461 Percuma Free Gift Dengan Belian Pink Lady Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Kevin Zahri Karya Residensi Rumah Selangorku Karya Residensi Kota Raja Losyen Kurus Sejuk Berkesan Lulus Kkm Effenzee +601111983461 Kereta Sewa Untuk Perkahwinan | 013 612 6060 Va Skincare Produk Magic Oxy Bubble 0183540018 Kambing Golek Murah 2017 Iklan Ke 1st Page Google Anti Aging Serum Pure Vco I 60126764118 Resepi Biskut Raya 2018 Rumah Murah Kuala Krai Pahi Cara Untuk Kurus Dalam Masa 14 Hari Pil Hormon Besarkan Payu Dara Pink Lady +601111983461 Pil Kopi Hijau Original Green Coffee Tea +601111983461 Krim Jeragat Terbaik Produk Kurus Lemonex Enot Rumah Untuk Dijual Shah Alam Lubuk Bisnes Online | Modal Rm100 Lemonex Advance Review Pembekal Serbuk Makanan Bayi Luxury Homes, Property Market And "real Estate" Rates | Real Untuk Di Jual 3 Ekar Tanah Di Puncak Alam Offer Produk Perawatan Skincare Kelebihan Lemonex | +60137443815 Testimoni Jeragat Hilang Bagaimana Nak Kurus Dengan Cepat Lemonex Tudung Shawl Awning Cuci Saluran Darah - Fb Page: Tkc Danshen Plus Cegah Serangan Jantung Dan Stroke | 0192029972 Penawar Sakit Lutut Paling Mujarab Santan Lembutkan Rambut I 0134954585 Pokok Bunga Untuk Dijual Khasiat Gam Arab Al Manna | Viscera Lemonex - Cara Kurus Dengan Cepat Tanpa Bersenam Cod Episor Ubat Kuat Untuk Lelaki Vs Perempuan Kedah Rumah Untuk Dijual Area Shah Alam Imaan Family Wipes Pakej Perkahwinan Beserta Dewan | Idcc | 0172694660 Waterproof Matte Lipstick Pencil Kota Marudu Khasiat Herba Tebu Hitam Kesan Sampingan Minum Lemonex Terkini Cara Amalkan Pink Lady Body Perfection Botol Di Johor Mengambil Upah Mesin Cili Melaka +60196666586 All In One Travel Whatsapp Untuk Details 0132620681 Losyen Bakar Lemak Paling Berkesan Effenzee +601111983461 Pantang Larang Lemonex Online | +60137443815

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular