id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Wedding Pakej 0172578101 Shah Alam

Wedding Pakej 0172578101 Shah Alam ~ Price : MYR 0


233 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam Selangor
Description :

Wedding Pakej 0172578101 Shah Alam 

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnlineWedding Pakej 0172578101 Shah Alam


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks
Ads By Google

MYR 128

389 clicks

Meeracle Serum

MYR 150

88 clicks

Serum Muka Untuk Kulit Kering I 60126764118

USD 1599

64 clicks

Civic Fc Type R Bodykit Uk

MYR 0

135 clicks

Ejen Produk Minyak Bidara Gel Mandian Bidara One Malaysia

MYR 69

103 clicks

Ubat Kurus Sapu Melaka +60126731910

MYR 65

81 clicks

Testimoni Penyakit Bayi Ekzema

MYR 00

123 clicks

Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461

MYR 0

142 clicks

Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat +601111983461

MYR 00

106 clicks

Testimoni Slimme White 601111983461

Sponsored Links

Tag Cloud

Kebaikan Pink Lady Khasiat Dan Cara Minum Lemonex Resepi Biskut Raya 2018 Garam Buluh | Wangsa Maju | 0163934422 Buku Panduan Lisan Pusat Terapi Bekam Darah Dan Bekam Angin Murah Di Johor Mana Nak Beli Bongkah Cendawan Kangen Water Membersihkan Tubuh | 0192784775 Alami Residensi Shah Alam Address Cendana Di Puncak Bestari 1 Dengan Hanya Harga Sajadah Batik Solo Pasaran Indonesia Harga Laptop Acer Core I7 Episor By Emorra Kedah Best Street Food 2017 Produk Kurus Lemonex Avon Jual Bunga Palsu Dekorasi 0162588985 Pink Lady Petua Kurus Selepas Bersalin Pembedahan +601111983461 Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Pahi Jual Anak Betik Baka Terbaik "anak Betik Malaysia" 4 Min Kaffe | Kuala Lumpur | 0162028456 Renew Ssm Online Terrace House Bandar Tasik Puteri Rawang Price Singapore Translate Documents|edureach Harga Kilang Kabinet Dan Grill Ubat Kurus Paling Berkesan Dan Selamat 601111983461 Orang Singapura Beli Xgene Royale Cod Jb | +60106004343 Unlimited Call, X De Kontrak, Blacklist Boleh Apply Kesan Lemonex Advance Lemonex Sarawak Cleaning Services Meru Klang | 0135958161 Fidget Hand Spinner Apk Soloco Chocolate Candy Area Nilai Negeri Sembilan Vit Blossom C By Akma Abdullah Al Raisha Selection & Beauty Care I 60126764118 Serum Muka Terbaik Malaysia I 60126764118 Pil Kopi Hijau Original Green Coffee Tea +601111983461 Lemonex - Cara Kurus Dengan Cepat Dan Sihat Rumah Untuk Dijual Di Bandar Baru Selayang Batu Caves Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Healthy Juice Drink | Diabetes Cholesterol Heart Problems 21 Sewa Kereta Subang Impian | 013 612 6060 "kursus Cidb" 20 Mata Ccd (2hari) 13 Skincare Terbaik Untuk Lelaki Dan Wanita Ohana Flutherapy Oil Selsema Bayi Cara Beli Murah Online Losyen Putihkan Kulit Ohana Offer+601111983461 Panduan Jual Di Shopee Lemonex Petua Kuruskan Badan Semasa Pantang Cuci Longkang Kasi Power | Ubatjantung.com | Bukit Beruntung Ubat Buang Lemak |selulit|migrain|asma| Effenzee Racle My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Lemonex Tiruan Supplement Kurus Di Alor Gajah | +60137443815 Pakej Kahwin Lengkap Lemonex - Ubat Kurus Paling Berkesan Upah Kambing Golek Mtissh Enterprise Kedai Online Nurraysa Perak Nissan Gtr R35 Body Kit Apartment Medium Cost Seksyen 7 Untuk Dijual Karya Residensi Pkns Bengkung Berzip Dan Set Bersalin Nr Ubi Jaga Untuk Lelaki Produk Suami Isteri Yang Bahagia Episor Malaysia Gum Arabic Suppliers, Malaysian Gum Arabic Viscera Xgene Royale Pilihan Lelaki Malaysia I 601132199607 Hybrid Water Treatment Lemonex Bahaya Advance Jtx | 1000 | 5000 | 0162028456 B Jaga | Harga Ubi Jaga | 601111983461 "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 199 Ubat Sakit Lutut Dan Sendi Paling Berkesan I 601132199607 Kebaikan Lemonex Advance Memanah Archery Kolesterol Tinggi Pembunuh No 1 I 0163299137 Lemonex Advance Fat Burner Ubat Kuat Lelaki Lulus Kkm +601111983461 Bathroom Accessories Hot Tap Mixer|67430250 Ubat Untuk Kecutkan Cyst Halal Kkm I 60126764118 01110726281 |set Bersalin Terbaik Murah Berkualiti Malaysia Jus Untuk Sakit Sendi Lutut Berkesan Jus Tigas | 60137443815 Ants On Screen Phone Funny Joke Krim Pelangsing Badan Paling Berkesan I 60126764118 Hunna | 0149758033 | Hijama Bekam Melaka Dexandra For Her 2018 Bang Leh Tobacco Bang Leh Rokok Daun Tembakau Timbang Bengkung 3 In 1 +60179718976 Minyak | Hitam | Terbaik | Dunia | 0162028456 Ubat Berry Jaga 601111983461 Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Supplimen Tambahan Untuk Wanita Yang Nak Cantik Cara Membuat Jamu Kunyit Asam Tradisional Cinderella Miracle World 60111198346 Cantik Luaran Cantik Dalaman| 0196663966 Ubat Kurus Lelaki Ubi Jaga +601111983461 Beli Nurraysa Boleh Menang Loket Emas! | Johor Losyen Kurus Effenzee 601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Harga Renew Ssm 2019 Ubat Gout – Berkesan & Murah Lentik Dara Johor|+601111983461 Pakej Katering Kenduri Kahwin Chocodaps Coklat Sedap Harga Pink Lady Body Perfection Area Bandar Tun Razak Jualan "madu Tualang Stick" "produk Madu Tualang " Terbaik Stokis Lentik Dara Johor Bahru Kurus Sihat Mantap Produk Merawat Kanser Kemaluan | Azian Beauty Shop Melancarkan Perjalanan Haid "jamu Kak Jaa" I 016 3299 147 Produk Tenaga Batin Lelaki I +60137443815 Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Agen / Pengedar Xgene Royale Rompin Pahang | 60106004343 Pakai Charms Foundation Sebelum Keluar Rumah | 60106004949 Testimonial – Gum Arabic Mengidap Penyakit Buah Pinggang Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Testimoni Jerawat Dermags Al Raisha Selection & Beauty Care I 60126764118 Jus Kuruskan Badan Paling Berkesan Drinxtox 601111983461 2019 Digi Akan Bayar Balik Anda Melalui... Supplement Menaikkan Hb Krim Gatal Ozpure Online Triple Your Return On Investment With Facebook Autoposter Produk Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Hik Products Best Price In Kuching Sarawak Tempahan Produk Online Mudah, Cepat Dan Selamat | Perak Big Red Roses Comforter Harga Bengkung Mak Kuntum +6017-9718976 Jtx 1000 | Lumut | Tldm | 0162028456 Shop Lot For Sale -3 Un Bagaimana Pembahagian Faraid Isteri Kedua I 0192625146 Produk Gebukan Kulit Muka Dengan Pinklady Kerepek Pisang Salai Fresh Dari Bandung | +60143601428 Pembekal Pati Daun Bidara Essential Oil Terbesar | Shah Alam Penternak Pembekal Ayam Kampung Organik Terbesar | Melaka Joielle Baby Daily Use Set Black Ginger | Kunyit Hitam | Dr4 Capsule By Mardi Produk Kurus Lemonex Raja Ema Renew Ssm Online Kaedah Menghadiri Temuduga I Persiapan Temuduga Pembekal Produk Minyak Bidara One Syifa +60173387920 New Bose Aviation Headset Viral Video Creation Software Hdb Small Toilet Design|67430250 Tambah Susu Berkesan Milkbooster Melktogen 601111983461 2019 -2020 Pakej Katering Perkahwinan Tradisional Losyen Bakar Lemak Paling Berkesan Effenzee +601111983461 Bahan Semulajadi Rawat Rambut Gugur I 0134954585 Ubat Kurus Paling Cepat Dan Berkesan I 60126764118 Pakej Perkahwinan Mewah Krim Kesihatan Yang Berkesan Dan Baik Untuk Tubuh Badan Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Perkhidmatan Berkaitan "iaq", "nebb" & "msqh" Di Malaysia 6

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Premium AdvertisementMost Popular