id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam

Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam ~ Price : MYR 0


76 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorDewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam 

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR1250

82 clicks

Kambing Golek Tanjung Dawai

MYR139

211 clicks

Kebaikan Lemonex

MYR139

58 clicks

"lemonex" - Supplement Kurus Paling Bagus

MYR139

135 clicks

Lemonex Petua Kuruskan Badan Yang Mujarab

MYR0

40 clicks

Perkhidmatan "rawatan Anti Bakteria" Bangunan & Hospital 2

MYR68

69 clicks

Bayi Selsema Dan Batuk Berkahak @sungai Buloh - Cod

MYR0

33 clicks

Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle+601111983461

MYR99

1099 clicks

Ubat Kuat Zakar Tradisional

MYR150

55 clicks

Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Semula Jadi

MYR0

55 clicks

Pertanyaan Wakaf Dan Hibah

MYR0

332 clicks

Delaman

Sponsored Links

Tag Cloud

Ejen Untuk Hibah Takaful I 0192625146 Ubat Seimbangkan Hormon Wanita Semulajadi L 0163299147 Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat|+601111983461 Petua Merawat Gout (merawat) Berjaya Kurus Dengan Zumba Soloco - Soloco Chocolate For Men Negeri Sembilan +971 58 965 8979 شركات تنظيف المنازل في Ubat Jantung Tersumbat Bangi Serdang I 019 666 3966 Nufiya Organic Milk Booster Perak | 0134954585 "super Fruit Juices" & Jelly "leemo" Supplier Malaysia 11 Single Story Sepang For "sale" Fb Autoposter Give You More - Like I Followers I Sales I $$$ Iklan Niaga Murah Seo I 013 980 9972 Bahan Sabun Nurraysa | Kelantan Beli Sabun Dar Key Mtissh Enterprise Sabun Collagen Nurraysa Terengganu Lemonex Ubat Kurus Dengan Cepat Lemone Advance Tips Kuruskan Badan Di Rumah Nursery Menjual | Pokok Bunga Raya Untuk Di Jual 0162588985 Kenapa Perlu Cuci Salur Darah 0192029972 Improve Microcirculation, Cuci Salur Darah | 601123124351 Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sah | 0162028456 Pandan Leaves Where To Buy Merealisasikan Matlamat Dan Impian Anda Pakej Kahwin Rm5000 Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Cara Lemonex Menguruskan Badan Ketika Hamil Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Jual Borong Pokok Kemboja Plumeria Nak Gebu Dr. Product 01131524525 Kota Marudu Jus Lemon Untuk Kurus Cepat Dan Mudah | +60137443815 Kolam Kanvas Ternakan Ikan "wood" And Metal Gates I Fauziah Wood I 0173297734 Sakit Jantung, Stroke & Cuci Salur Darah I 012-678 3153 Rahsia Keluarga Bahagia Cara Nak Kurus Tanpa Ubat I +60137443815 "terlaris Di Pasaran" Bieanne Perfect Glow Serum Stroller Lipat Baby Grace Shah Alam | +6017-9718976 Sejarah Nurraysa Beauty - Nurraysa Beauty Store | Shah Alam Sabun Kecantikan 5 Ratu Blooms Produk Untuk Kurus Dengan Cepat Gellutt Aroma Warisan 0145407439 Lemonex Produk Kurus Paling Berkesan Di Shah Alam Projek Tanaman Serai Peha Ayam   Lemonex Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek| 0196663966 Rock Jam 561 61-key Digital Piano Jacksonville Harga Popia 2017 Tanpa Bahan Kimia Berbahaya, Mesra Wuduk & Solat |terengganu Play Virtual Piano Download I Virtual Piano Keyboard Buy Online Vitamin C | Azian Beauty Shop Lemonex - Ubat Kurus Untuk Wanita Lemonex - Ubat Kurus Paling Berkesan Untuk Lelaki Melembabkan Kulit Alami Va Skincare My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Mhma Kebun Bandar | Jom Beli Pokok Losyen Kurus Berkolagen|effenzee Myracle +601111983461 Beli Sekarang Resepi Biskut Raya Bergambar Profit Windfall Rebranding Someone Else Software Mum Cookies I Biskut I Coklat Chip "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 40 "for Sale" Ui Condo Shah Alam "prima" Keberuntungan Nama 0195125262 [ Sifu Khalib "pembekal" "anak Betik" Bagi Kebun & Ladang 6 Episor I Cara Mujarab Menguatkan Buah Pinggang Glutab Whitening Kabinet Harga Mampu Milik Stokis Lentik Dara Kurus Viral|cantik|sihat +601111983461 The Best "msqh" Compliances Services For Hospitals Malaysia Video Creation Software Online "episor" Produk Untuk Membantu Mengawal Stress Vitamin C Id4u Primadona Worldwide | Sifu Google Id4u Magic Oxygen Bubble 0172805491 Khemah Untuk Disewa Saleng I +60137443815 Sos Lada Hitam Untuk Steak Van Sewa Murah Subang | 013 612 6060 Kl Property Produk Kolagen Berkesan Kelas Bahasa Melayu N Leveli68176157 Cara Nak Kuruskan Peha Rawat Gout | Tanpa Ubat Hospital Sewa Khemah Perkahwinan Simpang Renggam Lemonex Advance Petua Orang Tua Kuruskan Badan Testimoni Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle+601111983461 Secret Correa Murah Khasiat Daun Ketumpang Air Ruang Pakej Kahwin Murah 0183540018 Beli Kuih Raya 2018 Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Youtube Id4u Pool Jana Income | Join Us On9ads.com | 60139809972 Resepi Biskut Raya 2018 Jus Langsing|produk Viral|lentik Dara|+601111983461 Kilang Oem Halal Johor Bahru Episor Ubat Kuat Paling Mujarab Dimalaysia Lemonex Weight Loss Jutawan Nurraysa | 0132620681 Kereta Sewa Mpv Murah Shah Alam | 0136126060 Lemonex - Ubat Kurus Untuk Lelaki Ubat Cuci Darah Elak Serangan Migrain I Ubatjantung.com Carboflex Diet By Mieza Stokis Losyen Sejuk Effenzee Myracle+601111983461 Stokis Cellmaxx Jempol Stres Pembunuh No. 1 Dunia | 01118729370 Lemonex - Ubat Kurus Zulin Aziz Penapis Air Cuckoo Deluxe I 0122690123 Losyen Kecilkan Lengan Effenzee Myracle |+601111983461 Lemonex Petua Orang Tua Kuruskan Badan Dengan Cepat Atasi Badan Gemuk Dengan Minum Lemonex Pembekal Super "madu Kelulut" Asli Terlaris Dari Ladang 5 Lemonex Produk Kurus Paling Berkesan Di Tampoi Diabete Cuci Kolestrol Salur Darah Angin Ahmar Sakit Jantung Gtex Viral Selangor | 0145447118 Cara Minum Lemonex Sampul Duit Raya High Quality 2018 Kambing Golek Pulau Pinang Trend Lokasi Perkahwinan Untuk Majlis Perkahwinan Idcc Convention Center Pakej Perkahwinan Mainan Tanah Liat Murah Dan Keras Power Tahan Lama Nextre Kopi | Micinoor Online Vit C Glow And Shine By Akma Abdullah Resepi Biskut Raya Bergambar Beli Sabun Dar Key Langkawi Property And Real Estate | Land For Sale E-pro Buster (gel/cecair Kencing Harimau) Plan Perlindungan Takaful Lemonex Cara Biar Cepet Kurus Lemonex Advance Malaysia Price Lemonex Ubat Kurus Cosway Soloco Chocholate Ubat Untuk Tahan Lama Di Ranjang Biskut Raya Coklat Chip Direct Dari Kilang I Liyana Kebun Bandar Jual Pokok Betik Herba Penawar Jantung | Ubatjantung.com | 60192029972 Van Sewa Area Puncak Alam | 013 612 6060 Min Kaffe & Garlic Set Pkp Lemonex Terkurus Tanpa Sengaja Testimoni Enot Perkhidmatan Kereta Sewa Sabah Kota Kinabalu,sabah,malaysia Testimoni Diabetes Cuci Salur Darah Danshen Plus 0192029972 Herba Sakit Jantung Terbukti Berkesan I 0192029972 Herba Jantung Sihat | Ubatjantung.com | 60192029972 Soloco Chocolate Supplement Untuk Atasi Darah Tinggi Lemonex Produk Kurus Terkini | +60137443815 Pakej Kahwin Di Idcc Kopi Kurus Plus Garlic (1set) Area Kuala Selangor Lemonex Petua Orang Tua Untuk Kuruskan Badan Kereta Sewa Kota Marudu L 01131610538 Van Sewa Area Shah Alam | 013 612 6060 Soloco Ada Kkm 1borneo Taxi

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular