id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links


Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam

Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam ~ Price : MYR 0


5 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorDewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam

Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam 

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline

Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

MYR0.00

24 clicks

Produk Menguatkan Tenaga Batin Lelaki Soloco Chocolate 2018

MYR0

15 clicks

Pembekal & Pengilang "air Filter" & "filters" Malaysia

MYR00

29 clicks

Danshen Plus Cuci Salur Darah | 601123124351

MYR000

23 clicks

Soloco Chocolate Candy Area Port Dickson

MYR139

24 clicks

Lemonex Untuk Kencing Manis

MYR180

24 clicks

Herba Kencing Manis Tradisional

MYR000

374 clicks

Brooches - Jewelry - "swarovski" Online Shop I Malaysia

MYR75

17 clicks

Agen Lentik Dara|jus Kurus Viral|cantik|glowing|mantap|ketat

MYR139

137 clicks

Lemonex Tips Kuruskan Badan Wanita

MYR175

29 clicks

Cuci Darah Paling Berkesan Taiping /016 536 4237

Sponsored Links

Tag Cloud

Cuka Kurma Khasiat 3 Cuci Salur Darah. | 0127319821 Kesan Sampingan Lemonex Majlis Kahwin Ruang Delaman Photography Events Near Me Malaysia Soloco Chocolate Candy Area Setia Wangsa Mencari Kambing Golek Murah | Seahawk Spinning Reel Vantage S 6000 | Fbe Testimoni Bengkung Berzip Mak Kuntum Ubi Manis / Keledak Untuk Order Lemonex Petua Orang Tua Kuruskan Badan Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269 Penyakit Stroke Kembali Pulih Putrajaya I Homepage Turun Gula & Berat Badan I 012-678 3153 Xperience Live Band Ubi Jaga|jus Power Lelaki|sihat|lulus Kkm|terbukti Berkesan Buat Iklan Murah 1st Page Google I 016 3299 137 Merawat Jerawat 0198108144 Gum Arabic Murah Baru Products Viscera Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Meluruskan Rambut  Stevia Rcc Penawar Kencing Manis 017-7486966 Ubat Gout Hebat* Muslim Product Tanpa Bahan Terlarang 100% Ubat Kuat Tahan Lama Soloco Candy Enhance Microcirculation | Ubatjantung.com | 60192029972 Ubat Gigi Agama Mum Cookies I Puchong I Selangor I 0192625146 Hibah I Apa Itu Hibah I Liyana Takaful I 0192625146putrajaya "bayi" Selsema Batuk Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Secret Correa Singapore Kebun Bandar Jual Pokok Utama Pokok Limau Sankrit Untuk Dijual 0162588985 Klang Selangor Lemonex Petua Orang Dulu Kuruskan Badan Tips Cepat Kurus|effenzee|lentik Dara|+601111983461 Lemonex Cara Nak Turunkan Berat Badan Lemonex Kuala Lumpur Agen Jawatan Kosong Cara Kurangkan Berat Badan Vitamin C Supplement Cegah Sakit Jantung & Stroke | 0192029972 Perkahwinan Ideal Anda Di Shah Alam Ubatjantung.com | Herba Cuci Salur Darah | 60139809972 Testimoni Diabetes Tasly Danshen Plus I 0192029972 Herba "sakit Jantung" Terbukti Berkesan I Facebook Lemonex Malaysia Lemonex Cara Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Supplement "pinklady" | Buy Online Lemonex Online Paling Mujarab Untuk Kurus Soloco - Ubat Kuat Main Lama Lemonex Petua Kuruskan Badan Tanpa Ubat Cara Meriahkan Susu Badan Ibu | 0134954585 Cara Kuruskan Badan Dengan Cepat I +60137443815 Baby Alive Face Paint Fairy (brunette) I Baby Alive Herba Penawar Sakit Jantung Terbukti Berkesan I Facebook Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Buy My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 | Taiping Supplement Ibu Hamil Pembekal "madu Tualang Stick" "terbaik" Di Pasaran Malaysia2 Elak Penyakit Kronik | +60192029972 Improve Microcirculation Prevent Diseases | 60139809972 Lemonex Tips Kuruskan Badan Perempuan Pembersih Muka Untuk Kulit Sensitif Lemonex Advance - Tips Kuruskan Badan Cik Epal Cara Minum Lemonex | +60137443815 Buat Iklan Murah 1st Page Google I 016 3299 137 Laser Virtual Keyboard Lemonex Advance Petua Orang Dulu Untuk Kuruskan Badan Cara Minum Lemonex | +60137443815 Wearable Medical Devices For Elderly | Subang Jaya Gtex Coating Mantap Cod Petaling Jaya | 0145447118 Sabun Kecantikan Umz Lemonex Tips Kuruskan Badan Semasa Pantang Masker Manjakani Plus Kak Jaa Beauty Pembekal Anak Betik Super Terbaik Malaysia 4 Lemonex Untuk Kencing Manis Cheap Watches For Men Kuruskan Badan Dengan Cepat Di Trengganu | +60137443815 Pembekal Serbuk Minuman Bertenaga Semasa Umrah Dan Haji 4 Mainan Tanah Liat Murah Harga Aida Aspire Lemonex Petua Kuruskan Badan Yang Berkesan Ways To Improve Englishi68176157 Danshen Plus Herba Mujarab Cuci Salur Darah | 601123124351 Cara Pengambilan Lemonex Soloco Supplement Ubat Kuat Lelaki Tahan Lama Area Melaka My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Nufiya Organic Milk Booster | 0134954585 Rahsia Hikmah Diri Soloco - Coklat Untuk Lelaki Gagah Kuala Lumpur Lemonex Testimoni Perak Produk Putih Gebu Berasa Letih & Lesu | 0122122769 | Kuala For Sale Menara U Condo Sek 13 Shah Alam Selangor Lotion Ajaib Bc100 Melambatkan Masalah Ejekulasi Pra Matang Testimoni Lentik Dara|+601111983461 "ac Duct Cleaning" & "iaq" Service Provider In Malaysia Resume Pikat Boss Malay Wedding Galore Lemonex Advance Kluang Instant Product Lab Pro Create Ebook Easily Lemonex Tips Kuruskan Badan Paling Mudah Jual Krim Pelembab Wajah Terbaik Kurus Tanpa Ubat Dengan Effenzee Myracle Lotion Herba Sakit Jantung Terbukti Berkesan I Facebook Navix | Stress Menjejaskan Fizikal & Mental | 01118729370 Apa Itu Takaful I Malaysia Dato Dr Zuraidi Ishak I Bersama Mara Perak Uv Cream Nurraysa | Selangor Lemonex Tips Kuruskan Badan Ketika Berpuasa Tasly Kapsul Danshen Plus Web Anugerah Herba Produk Kurus Paling Mujarab Di Subang Jaya Ubat Kencing Manis Dan Darah Tinggi Sifu Google Id4u | Sari Agegard Primadona | 01131524525 Lemonex Ubat Kurus Artis Malaysia "sewa" Kereta Kk I 0138933886 Lemonex Ubat Kurus Berkesan Dan Selamat Kurus Tanpa Diet Soloco Chocolate Online - Ubat Kuat Untuk Suami Jus Lentik Dara|kurus|ketat|rapat|cantik|padu|sihat| Cara Ubat Sakit Lutut I +60137443815 Lemonex Cara Turunkan Berat Badan Dengan Cepat Ubat Kuat Soloco Online Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Menggunakan Madu Iklan Murah Peniaga Online 2017 I 013 980 9972 Testimoni Lemonex Sabah | +60137443815 Lemonex Di Pasir Gudang | +60137443815 Supplier For All Types Of Air Conditioning "filters" 7 Enhance Microcirculation Promote Better Health | 60192029972 Malaysia Panned Chocolate | 60122562906 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Menurut Islam Beli Hasil Pertanian Global Kebaikan Lemonex | +60137443815 Cara Lemonex Kuruskan Badan Yang Gemuk Air Ubat Kurus Badan Melaluca Secret Correa Year End Sale 2017 Rahsia Id4u Platform Iklan Murah Rock Jam 561 61-key Digital Piano Deals Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Bangsar Kuala Lumpur Penapis Air Cuckoo 01152052055 Lemone Advance Tips Kuruskan Badan Tradisional Lemonex Feedback Harga Lemonex Malaysia | +60137443815 Kad Perubatan Hospital Kuih Shah Alam Pembekal "air Filter" "air Conditioning" Malaysia 1 Joint8 Ubat Lutut Balat Ternak Untuk Di Jual Kota Marudu Lemonex Detox Mudah Online Terkini | +60137443815 Best Skin Care Products For Black Skin | Umz Blooms

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular