id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam

Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam ~ Price : MYR 0


128 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorDewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam 

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Dewan Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR89

194 clicks

Oxy Bubble Va Skincare | Kulit Coklat Kusam

MYR30

82 clicks

Anak Selsema? Rawat Dengan Najlaa Baby Skincare

MYR00

109 clicks

Cuci Salur Darah Sihat&kuat | Ubatjantung.com | 60192029972

MYR139

104 clicks

Lemonex Cara Menjadi Kurus

MYR00

12 clicks

Produk Kurus Che Ta I +60126731910

MYR175

125 clicks

Kolesterol Tinggi Pembunuh No 1 Di Dunia I 0163299147

MYR0

29 clicks

Ubi Jaga +601111983461

MYR69

9 clicks

Drinxtox Effenzee I +60126731910

MYR0

108 clicks

Nano Silver Benefits

MYR130

1091 clicks

Krim Gatal Ekzema Ozpure

MYR139

158 clicks

Lemonex Tips Kuruskan Badan Paling Mudah

Sponsored Links

Tag Cloud

Kerengga - Wikipedia Bahasa Kolam Canvas 10 X 6 X 1.5 Elak Serangan Jantung | 0139809972 Blueberry Navix | Stress Menjejaskan Fizikal & Mental | 01118729370 Karya Residensi Pkns Besarkan Payu Dara Dan Punggung Dengan Pink Lady Kelebihan Dan Kebaikan Pink Lady Cuci Salur Darah | Sandakan Sihat | 601123124351 Shell Tart Murah | Self Collect | 0133334973 Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269 Software Bina Headline Copywriting Dengan Mudah Nextre Kopi Anugerah Herbs Online Pavilion Residences | Klcc Condominiums Sale & Rent Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman Offer Ruang Pakej Kahwin Murah Adakah Mati Pucuk Boleh Diubati | 0136225150 "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 80 Losyen Kurus Sejuk Paling Berkesan Effenzee +601111983461 Penapis Air Terbaik Stevia Rcc Peganti Gula 017-7486966 Lemonex Petua Orang Kampung Kuruskan Badan Ubat Kuat Episor Untuk Pasangan Suami Isteri Tiket Tambang Murah Bungalow For Rent In Shah Alam For Wedding Losyen Putihkan Kulit Ohana +601111983461 Beli Atau Jual Rumah Shah Alam Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Green Coffee Secret Correa Pakej Katering Untuk Majlis - Majlis Kereta Untuk Di Sewa Sabah Property Malaysia Budget 2017 Cuci Longkang Elak Bencana | Ubatjantung.com | 0192029972 Rumah Untuk Dijual Area Shah Alam Buy Halal Ubat Kuat Soloco Chocolate Di Sabah +60137443815 Soloco Candy Area Shah Alam Ubat Sakit Tulang Belakang - 0136225150 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Jomfb Facebook Automation Tool Buah Sui Bian Gou Share Terbaik Untuk Kesehatan Healthy Products Magic Bubble Oxygen 0172805491 Va Skincare Lemonex Terengganu Bungalow 2 Storey Persint Diplomat Selling Below Market Kereta Sewa Innova Shah Alam | 0136126060 Cara Hilangkan Sakit Belakang Lemonex Petua Kuruskan Badan Semasa Pantang Macam Mana Nak Ubat Sakit Lutut Vitamin C Sos Black Pepper Terbaik Produk Kurus Berkesan Green Coffee Tea +601111984361 Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Pokok Limau Sankrit For Sale 0162588985 Selangor Download Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik Taobao Wedding Space For Rent In Bukit Jelutong Sekolah Rendah Islam Integrasi Akhtar Kuala Lumpur "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 12 Produk Skincare Terbaik Untuk Jeragat Lemonex Petua Untuk Nak Kuruskan Badan Carboflex | Najiha Online Billion Dollar Whale Jho Low Keburukan Lemonex Advance Ubat Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Cara Mudah Hilangkan Bekas Jerawat Herba Penawar Sakit Jantung Terbukti Berkesan I Facebook Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Dropship Kosmetik Program Jom Sihat, Cantik & Segak 2017 Nona Roguy Free Demo | Skin Care By Va Skincare | This Is The Fun Bayi Baru Lahir Selsema Batuk Cara Atasi Stokis Lentik Dara Kurus Viral|cantik|sihat +601111983461 Kkm Lentik Dara|kurus|cantik|lelaki|perempuan|ibu Menyusu Lemonex Kuruskan Badan Dengan Jogging Makin Cantik Pakai Ratu Glow Foundation Ubat Jantung Tersumbat 0122122769 Ubat Gout | Ubat Gout | Ubat Gout Melaleuca Lemonex Terkurus Tanpa Sengaja Testimoni Enot Testimoni Lentik Dara +601111983461 Ubat Jantung Tersumbat I Home Page Jenis Ubat Batu Karang Lotion For Men Golfers | Najiha Online Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Putihkan Kulit Cepat I +60126731910 Magic Oxy Bubble By 0172805491 / 0166466679 Karya Residensi Kg Jawa Price Skincare Drugstore Yang Bagus Mudah Memasak Ramadhan Sudee أوه نظيفة Kelebihan Pink Lady Body Perfection Supplemen Terbaik Untuk Wanita Episor Ubat Kuat Tenaga Batin I +60137443815 Punca Perut Buncit Lelaki Ubi Jaga +601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Jual Rumah Seksyen 27 Shah Alam Kurus Tanpa Ubat Dengan Effenzee Myracle Lotion Lemonex Malaysia Welcome Strategic Partner | Ubatjantung.com | 60192029972 Kereta Sewa Murah Kota Damansara| 013 612 6060 Nak Rawat Kanser | Sifu Google Id4u Kota Marudu Maxxima 0107967422 Jambu Bertih Merah Garden Items Untuk | Mhma Kebun Bandar "lemonex" - Ubat Kurus Paling Murah Lemonex Penang Mainan Tanah Liat Murah Unik Organic Milk Booster | 0134954585 | Simpang Order Va Skincare Lemonex - Ubat Kurus Paling Kuat Ubat Gout.com Pink Lady Body Perfection Testimoni | +60137443815 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Cheap Shower Hose|67430250 Onexox Careline Nurraysa Hot Set | Selangor | 0196025642 Produk Kurus Lemonex Di Watson Ubi Jaga Johor|kurus|kuat|lulus Kkm|selamat|+601111983461 Secret Correa Coffee Sabun Nurraysa Tak Berkesan Jual Rumah Seksyen 27 Shah Alam Singapore Best Toilet Supplier|67430250 Diacol Tonik Bisnes Topup Murah Johor Bahru Soloco Candy Chocolate Ubat Kuat Seksual Di Selangor Manfaat Sabun Nurraysa Shah Alam I Coklat Chip Cari Ubat Kuat Tenaga Batin Lelaki Wanita Mujarab Gemas Herba Penawar Sakit Jantung I 016 3299 137 Fbengagr Pro Review Alami Residensi Shah Alam Address My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Produk Kurus Lelaki|tenaga|lulus Kkm|ubi Jaga|+601127870461 Apa Beda Wakaf Dan Hibah Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Novel Hadi Fayyadh Rahsia Kempis Pantas +601111983461 Lemonex - Ubat Kurus Luar Biasa Di Kota Kinabalu Sabun Arang Mangrove "asam Pedas Melaka (terbaik)" Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Ubat Kurus Berkesan Selamat Drinxtox Effenzee +601111983461 Sewa Kereta Toyota Estima | 013 612 6060 Tanah Untuk Di Jual Di Gambang Hubungi 0186697338 Mohsi Diamond Collagen Drink Amazon "fire Tv Stick" With Alexa Voice Remote I Black Color 3r Magic Liquid Tyre Quality Branded Johor Rumah Untuk Dijual Shah Alam Soloco - What To Eat To Boost Your Sex Drive Sweet Corn Powder Supplier In Malaysia

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular