id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor ~ Price : MYR 0


129 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 60172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam Selangor
Description :

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnlineEvent Wedding Pakej Kahwin 0172578101 Shah Alam Selangor


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR 40.00

344 clicks

Buy Online Vitamin C | Sabah

MYR 350k

791 clicks

Pandan Lot Tanah Untuk Di Jual

MYR 75

48 clicks

Testimoni Lentik Dara +601111983461

MYR 470000

36 clicks

Alami Residensi Address

MYR 0

137 clicks

Weddings | Special Events | 0172578101

MYR 65

16 clicks

Penawar Ekzema

MYR 000

177 clicks

Harga Sewa Khemah Kahwin Kulai

MYR 179

17 clicks

Ubat Jeragat Mujarab

MYR 37

221 clicks

Novel Hadi Fayyadh Terlaris Mengintai Aku Di Neraka

MYR 100

116 clicks

Petua Kuruskan Badan | Lemontab

MYR 0

137 clicks

Wawa Beauty Shopping Shop

Sponsored Links

Tag Cloud

Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir N41 Johor Saya Nak Kurus Dengan Lemonex Pahang Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Pakej Perkahwinan Delaman Touch Tukar Nombor Idaman | +60194604047 Karya Residensi Jalan Raja Alang Resepi Biskut Raya Bergambar Produk Power Untuk Wanita Pinklady Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Banglo Bukit Beruntung Untuk Di Jual 2017 Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Kelebihan Sabun Nurraysa | Kelantan Pakej Kahwin Dewan Rm5000 | Najiha Online Effenzee Myracle Produk Kurus Berkesan +601111983461 Nak Zakar Tahan Lama Seks Lebih Sejam!!!!!!!!!! Losyen Putihkan Kulit Ohana +601111983461 Pink Lady Body Perfection Founder | +60137443815 Eskrem Legend Premium By Mama Geboo | 0133334973 Imaan Family Wipes Chocodaps Coklat Sedap Agen Doxtecream Daerah Sepang I 601132199607 "lemonex" - Produk Ubat Kurus Paling Berkesan Anti Condensation Coating Treatment For Hvac System 5 Perkhidmatan Cuci Rumah Ew Grand Hall At Idcc Shah Alam 500pax – 1000paxup Pink Lady Buy Online Johor | Supplement No.1 Wanita Losyen Kurus Sejuk Effenzee 601111983461 Ikan Bilis Mata Biru Kopek Soloco - Coklat Untuk Lelaki Gagah Sabah Pink Lady Untuk Besarkan Payudara Perkhidmatan Cuci Rumah...terbaik Meru,klang Drinxtox Effenzee I +60126731910 Effenzee Myracle Losyen Kurus Sejuk +601111983461 Sabun Supermom Lemonex - Ubat Kurus Paling Cepat Berkesan Buy Online 2018 Tea Rerama Gold 0165996642 | Free Rm8 Touch N Go Ewallet | Malaysia Cara Bancuh Dan Minum Lemonex Looking For Math Tuitioni68176157 Produk Kesihatan Tenaga Batin Lelaki Bukit Bintang Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman "toko" Jual Beli Online Indonesia Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Berkesan I 60126764118 Lemah Syahwat Minyak Daun Bidara Malaysia | Serawak Harga Sabun Nurraysa Beauty | Pulau Pinang "pinklady" Supplement Meremajakan Kulit. Jus Minuman "jelly Buah" "terbaik" Pasaran Malaysia Jamu Kak Ja Pantang Larang Lemonex Online | +60137443815 Bedak Nurraysa | Serawak Losyen Putihkan Kulit Cinderella Miracle World +601111983461 Mac Cosmetics Coupons Melombong Matawang Bitcoin Tanpa Gunakan Duit Anda Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Rumah Untuk Dijual Shah Alam Winter Wear Denim Velvet For Woman | United States Afamax Pahang | 0105191180 | 0124271180 Lemonex Lulus Kkm Sewa Kereta Area Subang U3 | 013 612 6060 The Best Of Luxury Living: Top Condos In Malaysia. Servis "cuci Ac Ducting" Di "ot Hospital" & "bangunan" 1 Jus Kurus Berkesan Drinxtox Effenzee +601111983461 Wedding Package Offer Shah Alam Selangor Pakej Kahwin Termurah Pembekal "phytax" Jus Minuman Kesihatan "diabetes" 01 Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman Kempis Perut Bersalin Czer0|effenzee Myracle|+6011119830461 Pink Lady Testimoni Apartment Medium Cost Seksyen 7 Untuk Dijual Secret Correa Lotion Aqiqah Berendoi Packages Sos Lada Hitam Paling Sedap Sistem Agen 1.0 Advanced Ubi Jaga 360x | B Jaga | Ubi Jaga Kkm 601111983461 Danshen Plus Improve Microcirculation | 601123124351 Msqh Compliance & Iaq Services For Hospital In Malaysia 4 Agen Kopi Mineral Area Kuala Selangor Beli Supplement Kulit Islam Meeracle Beauty Skin Penang | 60195760961 Losyen Kurus Paling Berkesan 2018 Effenzee Myracle Cuci Salur Darah | Ubatjantung.com | 60192029972 Nike Pink And Grey For Sale 0145407439 Kuantan Jus Untuk Kesihatan Dalaman Wanita I 60126764118 Pink Lady Body Perfection Online Sewa Kemah Kahwin Outdoor Lentik Dara Jus Kurus Viral Paling Berkesan|+601111983461 Cara Menurunkan Berat Badan Remaja Gemuk Dengan Cepat Lemonex Bahaya Di Johor Bahru Cara Nak Bakar Lemak Dengan Cepat I 60126764118 Improve Microcirculation, Cuci Salur Darah | 60135565448 Set Bersalin Nona Roguy Testimoni Secret Coffee Cara Kecutkan Cyst Dengan Cepat I 60126764118 Mati Pucuk Kanser # Akibat Merokok Kolestrol Tinggi Punca Sakit Jantung Dan Stroke I 0163299137 Turun Gula & Berat Badan I 012-678 3153 Merawat Kencing Tak Lawas | Kopi Nextre Harga Kereta Sewa Iriz Sungai Buloh | 013 612 6060 Kebaikan Pink Lady Terengganu Karya Residensi Klang Sewa Van Murah Dari Shah Alam Ke Cameron | 013 612 6060 Lemonex Tips Kuruskan Badan Menggunakan Lemon Jual Baju Sukan Murah Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Bengkung Moden Czer Shah Alam 0179718976 Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Pembersihan Ac Duct Menggunakan Robot Bagi Hospital Pembekal Hasil Pertanian 0105428584 Jual Anak Pokok Online Fat Melting Drink "the Red Tea Detox" Kuruskan Badan Dengan Air Kosong Testimoni Susu Kolostrum Untuk Ibu Hamil "lemonex" - Ubat Kurus Paling Murah Dan Berkesan Pati Melancarkan Aliran Darah Resepi Biskut Raya 2018 Lemonex - Produk Kurus Paling Berkesan 2018 Serta Halal Lemonex Testimoni Kedah Penternak Pembekal Ayam Kampung Organik Terbesar | Johor Jual Peralatan Taman Bunga | Mhma Kebun Bandar  Herba Cuci Salur Darah | 0192029972 Serum Muka Untuk Kulit Sensitif I 60126764118 Pink Lady Malaysia Alami Residensi Address Tips Cantikkan Kulit Ohana +601111983461 Tips Menghadapi Cuaca Panas Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Ubat Kurus Berkesan Green Cofftea Cellusoft 601111983461 Rahsia Shopee Ebook Lemonex - Ubat Kurus Mujarab Dan Berkesan 2017 Ubat Kuat Zakar Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Pusat Terapi Bekam Darah Dan Bekam Angin Murah Di Johor Testimoni Losyen Bakar Lemak Effenzee Myracle +601111983461 Minuman Terbaik Susu Kambing Durian Belanda +60173387920 Dmolek Spa Malaysia Harga Produk Nurraysa 2017 | Shah Alam Ubat Kuat Berry Jaga Cod Pontian 601111983461 Instant Fresh Pure Tender Tropical Coconut Water Kudrat V-5 Ubat Eczema Losyen Kurus Sejuk Effenzee Cod Johor Bahru +601111983461 Jus Kurus Lentik Dara|+601111983461 Bilik Untuk Di Sewa Pelangi Damansara Condo | 0137783889 Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Ketika Hamil Homestay Murah - Johor Baharu Condos For Sale Malaysia Search Min Kaffe Garam Buluh Lemonex Effect

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular