id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 ~ Price : MYR 0


105 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorEvent Wedding Pakej Kahwin 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR68

22 clicks

Kesihatan Optimum Dengan Daun Kelor 0123874228

MYR0.00

40 clicks

Pink Lady Buy Online

MYR4800

140 clicks

Mesin Soft Icecream Mudah Alih Murah | Kl | 0196025642

MYR00

19 clicks

Punca Perut Buncit Lelaki Ubi Jaga +601111983461

MYR0

52 clicks

Ubi Jaga Jus Kempis Perut +601111983461

MYR00

19 clicks

Losyen Kuruskan Peha Effenzee Myracle +601111983461

MYR97

689 clicks

MYR89

131 clicks

Healthy Products Bubble Oxygen Channel

MYR135.00

108 clicks

Hermonexx Suami Sayang Isteri Mantop

MYR000

20 clicks

Myetherpony Japan China Hong Kong Korea Malaysia & Vietnam

MYR001

117 clicks

Maksud Hibah Takaful Ikhlas I 60192625146

Sponsored Links

Tag Cloud

Agen Dropship Professional | Magic Oxy Bubble Deina Slimax Juice Viral Testimoni Artis Bitcoin Club 10 Reasons Why You Should Start Drinking Coconut Water Daily Where To Get Toilet Accessories In Sg|67430250 Losyen Putihkan Kulit Cepat I +60126731910 Pink Lady Body Perfection | Rambut Lebat Dan Berkilat Perak Lemonex Ubat Kurus Slim Express Losyen Putihkan Kulit Ohana Offer+601111983461 Lemonex Untuk Kuruskan Badan Petaling Jaya Tips Runcing Dagu|selamat|lulus Kkm|+601111983461 Cleaning Services At Meru,klang Improve & Prevent Chd,stroke & Microcirculation 012-678 3153 Lemonex Online Halal Untuk Diminum Ubat Kurus Lelaki Berkesan Ubi Jaga +601111983461 "golfers" Lotion Myetherpony Japan China Hong Kong Korea Malaysia & Vietnam Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Remaja Free Simkad Onexox Black B10 | 60177051651 Mesin Aiskrim Untuk Dijual Katering | Banting | 0196025642 Lemonex Petua Nenek Kuruskan Badan Produk Kurus Che Ta I +60126731910 Supplement Menaikkan Hb Produk Bersihkan Usus +60126731910 Lemonex Di Puchong | +60137443815 Resepi Biskut Raya 2018 Hibah I Kerja Part Time Perunding Takaful Ikhlas 0192625146 Produk Pink Lady Body Perfection | +60137443815 Jual Rumah Setingkat "sepang" Losyen Kuruskan Badan |effenzee Myracle +601111983461 Onexox Buy 10gb Free 10gb Greentea Mint Face Scrub Ubat Kurus Berkesan Selamat Drinxtox Effenzee +601111983461 Nextre Kopi Adalah | Micinoor Online | 0189085404 Alami Residensi Address Tasly Danshen Plus Cuci Salur Darah I Home Page Besarkan Payudara Dengan Pink Lady Gel Lutus Ubat Sakit Sendi Episor I +60137443815 Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Aia Public Takaful Berhad - Abdul Halim Bin Othman Harga Jus Kurus Viral Lentik Dara|kurus|cantik +601111983461 Effenzee Myracle Lotion Grohe Mixer|67430250 Kebaikan Pink Lady | +60137443815 Jus Se7en - Halia I Bawang Putih I Lemon I Madu I Epal Cider Pakej Kawin + Dewan Rm5000 Ubat Cuci Salur Darah Jantung Salur Kencing Buah Pinggang Lemonex Ubat Kurus Ada Kelulusan Kkm Antimicrobial Treatment Services For Buildings Malaysia 9 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Kad Kahwin Murah Tasly Saluran Darah Tersumbat anugerah Herbs Pink Lady Cara Makan Fbs Markets Inc. Launches Fbs Copy Trade Pembekal Buah Delima Manis Terbaik Di Pasaran Malaysia 1 Effenzee Myracle Lotion Testimoni Buat Duit Dengan Uber Buy Beli Online Here - Agoda Produk Merawat Kanser Trauma | Azian Beauty Shop Belajar Bahasa Arab Mudah Cara Pengambilan Lemonex "delicious Juice" For Sale | Selangor | 0196025642 Ubi Jaga Produk Kurus Lelaki +601111983461 B-jaga Ubat Kuat|kurus|sembelit|tenaga Lelaki|+601111983461 Resepi Biskut Raya Terbaru Kurus Tanpa Ubat Dengan Effenzee Myracle Lotion How To Do Online Marketing Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Kebaikan Madu Lebah Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Beli Afamaxx Cellmaxx 0105191180 Bekam 0149758033 Pati Lancar Pembersih Kolesterol Paling Berkesan Losyen Kurus Effenzee Myracle +601111983461 Pumpkin Powder Malaysia Prevent Heart Attack & Stroke | 0139809972 Ubat Kempiskan Perut Berkesan Selepas Bersalin +601111983461 Minyak Wangi Tahan Lama 24jam I 60182192898 Gatal Kemaluan Lemonex Advance Cara Kurus Cepat Best Skin-care Products - 2019 Beauty Awards Va Green Jhez | Oxy Magic Bubble Pink Lady Body Perfection Original Terengganu Secret Coffee Lemonex Tips Kuruskan Badan Paling Mudah Harga Estima Untuk Di Sewa | 013 612 6060 Ubat Berkesan Dalam Rawatan Arthritis Gout | Health Phero X Perfume Lelaki Cuma Rm70 Sebotol Buy Online Baja Ab Cecair Serbuk | Tanaman Sayuran Subur Ubat Kuat Tradisional - Soloco Chocolate 2018 Lemonex Cara Cara Mengurangkan Berat Badan Kebaikan Pink Lady Sewa Khemah Untuk Majlis Perkahwinan I +60137443815 Jus Kurus Lentik Dara+601111983461 Sistem Database Baju Muslimah Online Paling Murah I 60126764118 Vip Medical Card Pembekal Herba Serai Wangi Konsep Dan Kelebihan "hibah" By Liyana Hasim Lemonex Advance Petua Nak Bagi Kuruskan Badan Resepi Biskut Raya 2018 Faraid Harta Simati I 012-3580603 Rumah Untuk Dijual Di Rawang 0182510064 Perunding Hartanah Soloco Cara Makan Aplikasi Viralxpress Inflation: Prices On The Rise - Back To Basics Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Resepi Biskut Raya Terbaru Losyen Kurus Sejuk Pertama Di Malaysia Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Lemonex Tips Kuruskan Badan Yang Mudah Lemonex Tips Kuruskan Badan Perempuan Lemonex "produk (berhenti Merokok)" Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Bole Di Jadikan Concealer Agen Refinance Rumah Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Lemonex Kuala Lumpur Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Losyen Kuruskan Badan Effenzee Myracle|+601111983461 Sistem Jasa Seo Indonesia Lemonex Tips Kuruskan Badan Untuk Remaja Putih Kulit Cepat Cinderella Miracle World +601111983461 Refurbished Kindle Oasis E-reader 7 Inches Karya Residensi Pkns Turun Gula & Berat Badan I 012-678 3153 Produk Kurus Dan Putih Slimme White +601111983461 Cara Berkesan Untuk Rendahkan Paras Kolesterol Jual Rumah Seksyen 27 Shah Alam Cara Mengatasi Senggugut Paling Berkesan I 60126764118 Nursery Menjual Pokok Bunga Pasar Tani 0162588985 Ubi Jaga|produk Kurus Viral Lelaki|tenaga|kuat|lulus Kkm Lemonex Advance Petua Nenek Moyang Kuruskan Badan Lemonex - Petua Kuruskan Badan Dan Kekal Langsing "kursus 20 Mata Ccd Cidb" 42 Trade Forex Auto Tasly Badan Sihat Saluran Darah Lancar 0122122769 Pengilat Kereta Paling Berkesan 2018|gtex Spray 601111983461 Ubat | Gout Kurus Tanpa Ubat Dengan Effenzee Myracle Lotion Kebaikan Lemonex Yang Ramai Tak Tahu The 2 Week Diet Program Review Pakej Kahwin Kampung Pengantin Agent Pati Halia Bachok Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Sistem Pengurusan Jualan Effenzee Myracle Lotion

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular