id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101 ~ Price : MYR 0


81 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 12-03-2018
Follow Us :
Location : Shah Alam SelangorEvent Wedding Pakej Kahwin 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Event Wedding Pakej Kahwin 0172578101

1. Dewan Berhawa Dingin
2. Set Pelamin Eksklusif
3. Set Baju Sanding
4. Dekorasi
5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin
6. Meja & Kerusi Bersarung
7. Station Buffet Tetamu
8. Kemah
9. EMC/DJ
10. Pakej Fotografi & Videografi
11. Perunding Acara
12. Staf service memakai seragam
13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek
14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah
15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)
16.Tempat Istrehat di tingkat 1
17.Photo Booth
18. Red Carpet
Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:
SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN
1.PA SYSTEM
2.MC
3.4 KHEMAH
4.SURAU DISEDIAKAN
5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1
6.RED CARPET
PELENGKAP MAJLIS :
 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA
FOTOGRAFI
 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY
SANTAPAN PENGANTIN
 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT
PERCUMA
RUANG AKAD NIKAH
SET AKAD NIKAH
PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0

235 clicks

Investment Weekly Payout Profit Sharing I 016 3299 137

MYR450

82 clicks

Perkhidmatan Sewa Kereta Mewah | 013 612 6060

MYR0

22 clicks

Pub water Saving device|67430250

MYR1

38 clicks

Resepi Biskut Raya Terbaru

MYR0

57 clicks

Jual Pokok Bunga Pasartani Taman Keramat Permai 0162588985

MYR0

188 clicks

Pengedar Herba Kering 0195125262 | Sifu Google Id4u

MYR139

266 clicks

Cara Lemonex Kuruskan Badan Yang Selamat

MYR350

68 clicks

Set Nr Dan Set Tungku Besi Sarung Herba

MYR0

576 clicks

Kota Marudu Halal Mimi Restaurant Kereta Sewa Car Wash

MYR0

135 clicks

Oxy Bubble Pembersih Wajah | Sifu Google Id4u

MYR89

154 clicks

Kulit Bulilit | Magic Oxy Bubble

Sponsored Links

Tag Cloud

Pembekal Serbuk Makanan Bayi Halal Ubat Untuk Merawat Sakit Sendi Lutut Dan Tumit Serta Otot Sabun Nurraysa Murah | Sabah Laman Jasmine Kampung Lombong Perak I 0132620681 Nasal Aspirator Mommyhana | Nose Cleaner Automatic Ubatjantung.com | Herba Cuci Salur Darah | 60139809972 Minyak Argan Emas | 0134954585 Built In Cabinet Lemonex Cara Kuruskan Berat Badan Hibah Dan Wakaf Koperat I Putrajaya Lemone Advance Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Mtissh Enterprise Beli Nurraysa Shah Alam Navix | Bantu Melegakan Stress & Kebimbangan | 01118729370 Barra Gel Nr My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 "rawatan Anti Bakteria" Bangunan, Hospital Dan Klinik 10 Lemonex Advance - Tips Kuruskan Badan Cik Epal Lemonex - Cara Kurus Dengan Cepat Tanpa Bersenam "air Balancing" Services For Aircond Buildings In Malaysia 7 Tuisyen Belajar Membaca Produk Untuk Kurus Dengan Cepat Losyen Sejuk Effenzee Myracle|+601111983461 Buy My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 | Taiping Nano Silver | Fast Acting Produk Merawat Kanser Payu Dara | Azian Beauty Shop Emorra Buy Emorra At Best Price In Malaysia Nak Kurus | Losyen Kurus Sejuk Secret Correa Cuci Longkang | Ubatjantung.com Soloco Candy Penawar Kencing Manis Online Terhebat 2018 Ayat-ayat Pendinding | Doa Ayat Dan Zikir I Perawat Islam Apakah Income Protection Dan "hibah" Testimoni Lemonex Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Lemonex Di Kuching Sarawak | +60137443815 Penawar Sakit Jantung, Strok & Diabetis : 012-678 3153 Jam Tangan Lazada Rock Jam 561 61-key Digital Piano X-files “perencah Rasabonda – Masak Cepat Rasa Sedap” Lemonex Advance Enot Episor-ubat Sakit Lutut Terkini Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Pahi Glowing Set Nurraysa | Kelanjaya| 0196025642 Tak Boleh Minum Minuman Bergula? Guna P3pemanis Ubat Kuat Paling Mujarab Soloco Chocolate Selangor Lemonex - Ubat Kurus Untuk Kanak Kanak Bayi Selsema Cara Atasi Forever Cream Sos Lada Hitam Atkins Cuci Darah Elak Serangan Migrain I Ubatjantung.com Soloco Chocolate Candy Area Perak Va Skincare Vogue Dan Anggun Bergaya Iklan Niaga Seo 2017 I 016 3299 137 Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Best Wireless Earbuds Produk Kesihatan Tenaga Batin Anda Online Murah "i Quit Berhenti Merokok Kuala Lumpur (kl)" "air Balancing" Services For Hvac Buildings & Hospitals 9 8 Seat Van Sewa | 013 612 6060 Lemonex Keburukan Kordial Berperisa Umz Bioline Industry Penjual Coway Sah Resepi Biskut Raya 2018 Testimoni Magic Oxy Bubble Kahwin 100pax Rm5000 | 0172578101 Diabete Cuci Kolestrol Salur Darah Angin Ahmar Sakit Jantung Kereta Sewa Area Pj | 013 612 6060 Muka Glowing Set Nurraysa 2018 | Kelanajaya| 0196025642 Improve Microcirculation Prevent Diseases | 60139809972 Jerawat | Guna Nano Silver Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Paling Berkesan Nak Kurus Dengan Cepat Hanya Minum Lemonex Jualan "madu Tualang Stick" "produk Madu Tualang " Terbaik Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman Dee-v Ac Duct Cleaning Services For Office Building In Malaysia 7 Antimicrobial Treatment & Services For Hospitals & Offices 3 Episor-ubat Sakit Lutut Tradisional 2017 Lemonex - Cara Cara Nak Kurus Dengan Cepat Produk Kurus Lemonex Herbalife Malaysia Pembekal Aiskrim Malaysia | 013334973 Testimoni | Ubat Gout Kasut Adidas Merah Hitam For Sale Online | My Beli Atau Jual Rumah Shah Alam "kursus 20 Mata Ccd Cidb" 3 Yoga Burn App Online "lemonex" - Ubat Kurus Paling Murah Pakej Perkahwinan Vivy Baby Glow Foundation By Akma Abdullah Lemonex Kurus Alami Dalam Seminggu Cara Menghilangkan Jerawat Bagi Pria Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sah | Kuala Lumpur Sabun Nurraysa Tidak Berkesan | Selangor Episor-ubat Sakit Lutut Paling Berkesan Aroma Syed Estrak Perfume Bunga 0132620681 Mining Bitcoin Dengan Google Chrome Pink Lady Body Perfection Founder Beli Nurraysa Lemonex Tips Kuruskan Badan Paling Mudah Losyen Kurus Sejuk Offer|effenzee Myracle|+601111983461 Tasly Danshen Plus Cuci Salur Darah I Home Page Resepi Biskut Raya 2018 Lemonex Tips Kuruskan Badan Paling Berkesan Favorwatch First Senior Citizen Smart Watch | +60123814228 Cara Gulung Kulit Popia Nestum Cara Kuruskan Badan Dengan Air Lemonex Di Singapura Jam Tangan Casio Penunjuk Arah Kiblat My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Penawar Sakit Jantung, Strok & Diabetis : 012-678 3153 Eskrim Legend | Aiskrim Malaysia | 0133334973 Kesah Pengedar Tone Excel Jana Pendapatan Rm258.762 Sebulan Agen Lentik Dara|kurus|sihat|glowing|ketat|+601127870461 Buat Iklan Murah 1st Page Google I 016 3299 137 Iklan Niaga 1st Page Google Lentik Dara Jus Kurus Paling Berkesan|+601111983461 Ejen Online Cuckoo Diperlukan 01152052055 Williams Legato 88-key Digital Piano Case Resepi Biskut Raya 2018 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Sakit Jantung Koronari Losyen Kurus Sejuk Viral|kolagen|ajaib|selulit|effenzee Vibes Hair Serum Resepi Biskut Raya Bergambar The Best Ac Duct Robotic Cleaning Services In Malaysia 6 Anda Butuh Pembantu Rumah Tangga Hotel To Sell In Malaysia Losyen Sejuk Shah Alam Malaysia #1 Laundry Services Dry Cleaning Pickup & Delivery Nurraysa - Stokis N.sembilan - Halaman Utama | Facebook Lemonex Produk Menguruskan Badan Terbaik Nasal Aspirator Shah Alam | +6019-6638126 Lemonex - Ubat Kurus Paling Berkesan Lulus Kkm Worldwide Recognised Herbs | Ubatjantung.com Nak Service Kereta Kat Mana Murah? Beli Halal Jus Anti Penuaan Onlline I Syima 60196025642 Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Lemonex Terengganu Mhma Kebun Bandar 0162588985 Nursery Pokok Bunga Pink Lady Body Perfection Original Melaka Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Pretty Dolly Foundation Set 1 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Pembekal "madu Kelulut Asli" Terbaik Di Malaysia 8 Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Pahi Exclusive For Sale: Sri Putra Apartment Taman Sri Putra Cuci Longkang Kasi Power | Ubatjantung.com | 0192029972 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Team Umizoomi Umi Space Heroes Mtissh Enterprise Beli Online Nurraysa Beauty Perlis Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular