id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Pakej Kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Pakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018 ~ Price : MYR 0


109 clicks
Advertiser ID : Hisham
Contact No : 0183540018
Ads Category : Services
Update : 09-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 Pakej Perkahwinan & Sewa Dewan Dan Persandingan IDCC

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 Pakej Perkahwinan & Sewa Dewan Dan Persandingan IDCC

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnlineKeywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0.00

251 clicks

Ubat Sakit Lutut Yang Mujarab Online I +60137443815

MYR150

77 clicks

Lemonex Advance Petua Nenek Kebayan Kuruskan Badan

MYR250000

11 clicks

Rumah Murah Kuala Krai

MYR000

126 clicks

3.6 Juta Hidap Diabetes | Sollution +60192029972

MYR0.00

4 clicks

Bahaya Pink Lady Body Perfection

MYR350

90 clicks

Van Diesel Sewa Shah Alam | 013 612 6060

MYR139

160 clicks

Lemonex

MYR175

260 clicks

Penawar Herba Sakit Jantung I 016 3299 147

MYR139

244 clicks

Lemonex Ubat Kurus Ezy Slim

MYR160

34 clicks

Chungho Dispenser 5 In 1 | Penapis Air Canggih No 1 Malaysia

MYR80

233 clicks

Powder Form Pure Tender Coconut Water Supplier Malaysia 4

Sponsored Links

Tag Cloud

Losyen Kurus Kesan Cepat Effenzee Myracle|+601111983461 Pakej Perkahwinan English Style Lemonex S.c Ubat Kuat Superking Teknik Mudah Saham Wedding Koozies Personalized Uv Cream Nurraysa | Negeri Sembilan Krim Spray Sakit Lutut Teres 2 Tingkat Seremban 2 Untuk Dijual Jus Lentik Dara Pink Lady Body Perfection - Produk Kesihatan Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Aneka Resepi Popia Lemonex Advance Petua Orang Tua Untuk Kuruskan Badan Pakejoffer Perkahwinan Berpatutan Di Lokasi Mewah 0172578101 Candy B Testimoni Superplus Certified "robotic Cleaning" For Building Ac Duct System Keburukan Lemonex Lemonex Di Bangi | +60137443815 Konsep Hibah - Kebaikan Dan Kelebihan I Takaful Ikhlas Bitclub Effenzee Myracle Lotion Id4u Pool Give Away | Join Us On9ads.com | 60139809972 Lemonex Tips Kuruskan Badan Tradisional Produk Nurayysa | Selangor Lemonex Drink Bagaimana Mengekalkan Keintiman Suami Isteri Best Skin Care Product Line Va Skincare " Balqis Jubah Material " Sabun Darkey Murah Agen Najlaa Baby Area Wangsa Maju - 0105297870 Black Bathroom Accessories Singapore|67430250 Navix | Penawar Stres Berkesan Cepat & Selamat | 01118729370 Taman Batu Muda Slimming Lotion|effenzee Myracle|+601111983461 Pembekal "madu Tualang" "stick Asli" Terbaik Di Pasaran 12 "i Quit Berhenti Merokok" Kuruskan Badan Dengan Cepat Mainan Tanah Liat Play Doh Dresses Ac Duct "insulation" Repair & Replacement Services Fnr Ie Anda Sakit Lutut Kanan? Order Episor - 0136225150 Real Butterflies On Screen Phone Funny Joke Air Balancing Services For Aircond Buildings In Malaysia 7 Kereta Nona Roguy Shah Alam Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Reliable Manufacturer For "filters" & "filter" In Malaysia 5 Idcc Shah Alam Wedding Package 0183540018 Sulaman Sentral Restoran Kak Peah 0192630402 Mainan Tanah Liat Play Doh Disney Medical Card | Kad Perubatan Hospital Testimoni Gum Arabic Pesakit Gout Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat Improve & Prevent Chd,stroke & Microcirculation 012-678 3153 Testimoni Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Sihat +601111983461 Berhasil Kurus Dengan Lemonex Di Nilai Ubat Sakit Lutut Di Farmasi Hasil Pertanian Terung Di Jual Lemonex Lemonex Tips Kuruskan Badan Di Rumah Promosi Penyedut Hingus Mommy Hana Kurus Dengan Enerfiber Agen Lentik Dara|kurus|sihat|glowing|ketat|+601127870461 Testimoni Effenzee Myracle Cara Mudah Buat Iklan Murah Di 1st Page Google I 016 3299137 Aia Public Takaful - Abdul Halim Bin Othman Cara Kurus Kan Badan Dalam Seminggu | Lemontab Jual Peralatan Taman Bunga Online Va Skincare Oxy Bubble 0172805491 Kopi Lingzhi Dxn 2 Dalam 1 Ubat Kuat Soloco Chocolate Johor Resepi Biskut Raya 2018 Kopi Hijau Untuk Kurus | Coffee Secret Correa Menjual "kerusi Urut" Berbayar Yang Terbaik Di Malaysia 8 Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Sentul | 0162028456 Ronella Kombo B Tips Runcing Dagu|selamat|lulus Kkm|+601111983461 Krim Gatal Ozpure Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Nak Tegang & Kuat ? - Ubat Kuat Dan Tahan Lama‎ Singapura Income Protection Takaful Ikhlas Vs Aia I 0192625146 Obat Sakit Dada Sebelah Kanan Cara Pengambilan Lemonex Supplement Ibu Hamil Cara Makan Arabic Gum Megadroid Forex Robot Kesan Sampingan Lemonex Kota Kinabalu Live Band Untuk Majlis Mtissh Enterprise Harga Produk Nurraysa Shah Alam Jus Kurus Lelaki Viral|ubi Jaga|tenaga|sihat|lulus Kkm Stokis Syifasunnah Ampang | 0132706683 Alternative Energy Diamond Collagen Review Secret Correa Kota Bharu Pokok Limau Sankrit Untuk Dijual 0162588985 Malaysia Puncak Bestari Bandar Puncak Alam 0102203565 Pembekal "kerusi Urut Layan Diri" Terbaik Di Pasaran 3 Gtex Coating Promosi Cod Selangor | 0145447118 Candy B Super Plus Food Supplement For Men Episor-ubat Sakit Lutut Online Murah Mujarab Bayi Selsema Hidung Pelaburan Bitcoin, Peluang Atau Musibah I Bitcoin Miracle Drinxtox Effenzee Detoks Paling Berkesan +601111983461 Kenapa Perlu Income Protection I Liyana Takaful I 0192625146 Gmp Public Gold Testimoni Effenzee Myracle Lulus Kkm|+601111983461 Ubatjantung.com | Herba Sakit Jantung | 60139809972 Banana Saba Plants For Sale Online Kursus Teknikal "mata Ccd Cidb" 2 Hari Malaysia 5 Jus Lentik Dara|+601111983461 Wood And Metal Gates I Fauziah Wood I 0173297734 Mum Cookies I Hamper Dan Gift I Liyana Hasim Buang Kolesterol Punca Jantung Tersumbat I 0163299137 Kopi Kurus Secret Correa Ubat Kurus Badan Yang Berkesan Lemonex I +60137443815 "malay" Wedding Traditional Gum Arab Untuk Apa Jus Kurus Lentik Dara|kurus|cantik|glowing|+601111983461 Iklan Promosi Id4u Effenzee Myracle Losyen Kurus Sejuk +601111983461 Lemonex Tips Kuruskan Badan Bagi Lelaki I +60137443815 Harga Sewa Camry | 0197820707 Medical Card | Aia Takaful | 0183686710 Effenzee Myracle Lotion Skim Rumah Mampu Milik|beli Rumah Zero Deposit|tanpa Deposit Pavilion Residences | Aida Aspire | Various Types For Sale Soloco Chocolate Supplement Ubat Tahan Lama Area Shah Alam Lemonex - Ubat Kurus Datuk Vida Penawar Kencing Manis Air Kelapa Petua Orang-dulu-dulu Instagrr Ubat Diabetes Lemonex Di Subang Jaya | +60137443815 Ac Duct Cleaning Contractor For Hospital In Malaysia 9 Lemonex Ubat Kurus Detox Losyen Selulit Effenzee Myracle+601111983461 Beli Gum Arabic How To Use Viscera Ubat Tradsional Sakit Lutut - 0136225150     Gellutt Aroma Untuk Sakit Lenguh | Buy Online 0145407439 Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Kampung Peria Oxy Bubble Va Skincare | Kulit Kusam Cara Mengatasi Kelas Mengaji Al-quran | Medan Klebang Restu Produk Kurus Lemonex Untuk Ibu Mengandung Lemonex Produk Kuruskan Badan Paling Berkesan Herba Lancar Darah | Ubatjantung.com | 60192029972 Penawar Ubat Kencing Manis Di Kelantan Paling Mujarab Rosenany Food Tempahan Banyak Bitcoin Investment Philippines Trust Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Herba Penawar Sakit Jantung I 016 3299 137

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular