id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links


Pakej Kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Pakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018 ~ Price : MYR 0


40 clicks
Advertiser ID : Hisham
Contact No : 0183540018
Ads Category : Services
Update : 09-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 Pakej Perkahwinan & Sewa Dewan Dan Persandingan IDCC

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 Pakej Perkahwinan & Sewa Dewan Dan Persandingan IDCC

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

MYR0

33 clicks

Pembersihan & Rawatan Masalah Bakteria, Kulat & Fungus 5

MYR139

108 clicks

Lemonex Tips Kuruskan Badan Untuk Lelaki

MYR0

15 clicks

Pelbagaipokok Limau Hybrid Untuk Dijual Selangor

MYR200

32 clicks

Tak Boleh Minum Minuman Bergula? Guna P3pemanis

MYR139

25 clicks

Lemonex Asli

MYR000

452 clicks

Mac Selena Nordstrom

MYR100

160 clicks

Cara Untung Berniaga Online

MYR100

421 clicks

Kelas Id4u Tag Cloud Sabah | 0183540018

MYR0

17 clicks

"yoga" To Burn Abdominal Fat

MYR139

88 clicks

Lemonex Tips Kuruskan Badan Perempuan

Sponsored Links

Tag Cloud

Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Dengan Halia Panduan Asas Emas "massage Chair" "massage Chair" Delivery In Malaysia 3 Lemonex Miri Lemonex Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Lemonex Ubat Kurus Berkesan 2017 Lemonex Tiruan Dan Original Di Benut | +60137443815 Mini Sejadah Gebu Pertama Di Malaysia Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Berlapar Lemonex - Petua Kuruskan Badan Dengan Cepat Dalam Seminggu Cuci Salur Darah. | 0127319821 Kambing Bakar Jitra Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Wearable Medical Devices For Elderly | Subang Jaya Ubat Gatal Kemaluan Perempuan Kasut Clarks Original Vietnam Nosk Filter Hidung Ubat Cuci Darah Berkesan Gtex Cod  gout Treatment By Herbs     Oxygen Bubble By Va Skin Care | Selangor Kenapa Perlu Cuci Salur Darah 0192029972 P3pemanis Pengganti Gula Beli Bitcoin Guna Debit Card Senarai Pengedar Nurraysa Beauty | Shah Alam | Seksyen 17 Kandungan Sabun Collagen Nurraysa | Perlis Pembekal Ikan Bilis Sabah Bandau Online 4life - Penawar Penyakit Kronik Anda Perbedaan Wakaf Hibah Sedekah Dan Hadiah 0192625146 Lemonex Tips Kuruskan Badan Yang Terbaik Sewa Kanopi Dan Khemah Murah Kahwin Tampoi I +60137443815 Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle|resdung|bengkak|parut Deina Slimax Fruit Juice | Minum Minum Terus Kurus Pakej Kawin | 2018-2019-pakej-perkahwinan Sumber Awet Muda Sewa Khemah Untuk Majlis Perkahwinan Saleng I +60137443815 Foto Madu Kelulut Fnr "ac Duct" Cleaning Services Provider In Malaysia 4 Bagaimana Kurangkan Kolesterol Penjual Coway Sah Pokok Betik Sekaki Untuk Dijual | Mhma Kebun Bandar Projek Tanaman Serai Peha Ayam   Tali Seahawk Sol Braid 8x Peluang Kerjaya Part Time Di Takaful Ikhlas I 0192625146 Soloco Candy Chocolate Ubat Kuat Seksual Di Selangor Rahsia Kurus Cepat Tanpa Senam|+601111983461 Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle|resdung|bengkak|parut "air Filter" "air Filters" Supplier In Malaysia 9 Pusat Sehenti Pendidikan Islam Akhtar 0149032364 Rasa Hidangan Sajian Di Asia Food Park At One City Playdoh 36 Can Mega Pack Tak Percaya??try Dulu Tengok..pasti Puas Ati Jus Kurus Lelaki Viral|ubi Jaga|tenaga|sihat|lulus Kkm Homestay Services Area Kudat Nextre Kopi Lelaki Perkasa Lemonex Advance Petua Untuk Kuruskan Badan Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Hair hair Serum Alcohol Free  Air Detox Untuk Kurus Dengan Cepat | +60137443815 Bengkung Express Berzip | +60196638126 Kereta Sewa Area Pj | 013 612 6060 Lemonex Lulus Kkm Lemonex Ubat Kuruskan Berat Badan Online Va Skincare Vogue Dan Anggun Pakej Lengkap Perkahwinan Termasuk Dewan 0172578101 Lemonex Kuala Lumpur Herba Penawar Sakit Jantung I 016 3299 137 Lemone Advance Petua Kuruskan Badan Tanpa Ubat Buy Online Best Energy Food Drink Kelebihan Lemonex Original Di Johor Bahru Cuci Darah Tanpa Sengaja Taiping /016 536 4237 Taxi 1borneo Original Lemonex Murah Dari Kilang | Micinoor Online Rahsia Cbmethod | Panduan Video Lengkap Lemonex Tiruan Dan Asli Estima Sewa | 013 612 6060 Narinar Flutheraphy | 0172926239 Testimoni Losyen Kurus Sejuk Secret Correa Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Pembersihan & Rawatan Ac Duct Hvac Hospital & Bangunan 1 Lemonex Advance Trial Sewa Kereta Kota Marudu Travel Tudung Naelofar Popular Ubat Strok Jantung Sumbat Tanpa Kesan Sampingan I 0163299137 Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Semasa Pantang Rock Jam 561 61-key Digital Piano Portable Soloco-ubat Lemah Tenaga Batin Untuk Pesakit Kencing Manis Testimoni Losyen Kurus Sejuk Secret Correa Pakej Termasuk Tawaran Catering Event Wedding 01110089708 Apartment Untuk Dijual Area Ukay Perdana Ampang Jual Pokok Bunga Hijau Buy Online Miller Fish Lemonex Enot Best Tuition Centre In Pasir Ris Lemonex Produk Kurus Paling Berkesan Di Kota Tinggi Cuci Darah + Natural Booster = Perkasa | Dcc | 60139809972 Dah Seminggu Anak Demam Teruk? Lemonex Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Myracle Lotion Effenzee Shah Alam Petua Kuruskan Badan Dengan Lemonex | +60137443815 Lemonex Petua Orang Lama Kuruskan Badan Lemonex Ubat Kurus Figure Up Cara Merawat Mati Pucuk I +60137443815 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Yang Betul Serbuk Asam Laksa Testimoni Losyen Kurus Sejuk|dagu Runcing|+601111983461 Lentik Dara Stokis Utara Diperlukan|+601111983461 Jus Lentik Dara|berkesan|cepat|selamat|lulus Kkm|sihat Increase Hardness Product Soloco Sky Fruit Perbezaan Antara Takaful Dan Insuran 0192625146 Lemonex Petua Orang Tua Untuk Kuruskan Badan Persamaan Wakaf Dan Hibah 0192625146 Jamu Kak Jaa Jamu Bidan Kampung Terlajak Mujarab & Berbaloi Pembersihan & Rawatan Ac Duct Hvac Hospital & Bangunan 5 Kordial Stevia Umz Bioline Industry Platform Iklan Termurah Seo I 016 3299 147 Professional Carpet Cleaning | 0103355744 Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Produk Cara Minum Lemonex Supplier Serbuk Bawang Putih Lemonex Online Paling Mujarab Untuk Kurus Dewan Untuk Nikah Kahwin Men Watches Cuci Salur Darah Sihat&kuat | Ubatjantung.com | 60192029972 Sabun Kecantikan Umz Blooms Order Online Live Band Untuk Majlis Band Kastari Pitas Penyakit Kencing Manis "ubat" Sakit Sendi Dan Lutut Tea Rerama Gold Pulau Pinang Lemonex Advance Petua Kuruskan Badan Cara Islam Cara Minum Lemonex | +60137443815 Menguatkan Sistem Saraf  | Nextre Kopi | Micinoor Online Agen Lentik Dara|jus Kurus Viral|cantik|glowing|mantap|ketat Baju Murah Malaysia Lemonex - Cara Mudah Untuk Kurus Dengan Cepat Perfect-mate Cuci Darah | Dcc | Ubatjantung.com 60139809972 Lemonex Petua Orang Tua Untuk Kuruskan Badan "air Jelly Buah" "air Jelly Buah" "terbaik" Malaysia 1 Jam Azan Dinding & Waktu Solat Terkini Panduan Jakim 7 Pengilat Kereta Gtex Ubat Kuat Soloco Chocolate Candy Online Mohsi Diamond Collagen Drink Testimoni Losyen Kurus Sejuk Secret Correa Improve Microcirculation | Ubatjantung.com | 60192029972 Kereta Sewa Axia Petaling Jaya | 013 612 6060 Jus Kurus Viral Lentik Dara Kak Lina Pom Pom|cantik|bertenag Soloco Chocholate Ubat Tahan Lama Yang Terbaik Pembekal Bumiputera "jus Minuman Terbaik" Di Malaysia Liquid Collagen Drink Cara Mudah Kurus | Lemontab

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular