id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored LinksPakej Kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Pakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018 ~ Price : MYR 0


157 clicks
Advertiser ID : Hisham
Contact No : 0183540018
Ads Category : Services
Update : 09-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej kahwin & Sewa Dewan Dan Persandingan 0183540018

Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 Pakej Perkahwinan & Sewa Dewan Dan Persandingan IDCC

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 Pakej Perkahwinan & Sewa Dewan Dan Persandingan IDCC

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnlineKeywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR89

296 clicks

Pembersih Muka Untuk Kulit Berjerawat

MYR0

73 clicks

"kursus 20 Mata Ccd Cidb" 6

MYR39

110 clicks

Nano Silver | Non Poisonous

MYR0

154 clicks

Oxy Bubble Magic Va Skincare Sabah

MYR0

542 clicks

Condo For Sale In Kl City +6011 1111 5587

MYR0

134 clicks

Pembekal Jus Minuman Buah "leemo" Di Pasaran +60173387920

MYR85

116 clicks

Bengkung Moden Czer Murah

MYR500000

31 clicks

Laman Jasmin Kampung Lombong Seksyen 29

MYR0

229 clicks

Luxury Within Reach | Ametis Semi-d Subang Bestari

MYR69

289 clicks

Ebook Islamic Anak Putrajaya I 016 3299 147

MYR0

65 clicks

Pakej Kawin + Dewan Rm5000

Sponsored Links

Tag Cloud

Bayi Selsema Hidung Berdarah Lemonex Detox Singapura | +60137443815 Stroller Lipat Murah Shah Alam Jus Sakit Lutut Berkesan Jus Tigas +601111983461 Losyen Kurus Paling Top Dan Berkesan|effenzee Myracle Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle|+601111984361 Rumah Mampu Milik Kelantan Testimoni Secret Correa +60196638126 Cod Ubat Cuci Salur Darah Puchong I 013 980 9972 For Sale Penaga Mas Apartment Taman Mas Puchong Kugiran Majlis Perkahwinan ... Dengan Karaoke Cuci Kolestrol Jantung | Ubatjantung.com | 60139809972 Set Berpantang Nora Danish Pencuci Muka Yang Berkesan Jawatan Kosong Perunding Pusaka Candy B Super Plus Pembekal Kuih Raya Sedap Dan Murah I 0192625146 Bahaya Pink Lady | +60137443815 Bayi Selsema Hidung Tersumbat | Cod 01123430087 Damansara Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Ubat Kurus|kempis|kuat|berry Jaga| Ubi Jaga +601111983461 Pakej Perkahwinan Di Laman 83 Sabun Nurraysa Beauty Skincare | Selangor Elak Penyakit Kronik | +60192029972 Karya Residensi Pkns Sabun Collagen Nurraysa Testimoni | Perlis Nurraysa Hot Set | Selangor | 0196025642 Navix | Legakan Stress Elakkan Penyakit Kronik | 01118729370 Sale Promosi Set Bersalin Nona Roguy 60179718976 Lemonex Petua Orang Kampung Kuruskan Badan Beli Nurraysa Boleh Menang Loket Emas! | Perlis Foundation Cake El Qadeejaa 60135987987 Agent Kuantan Bungalow Bukit Beruntung Rawang Untuk Di Jual Idcc Shah Alam Wedding Package Effenzee Myracle Drinxtox Produk Kurus Viral +601111983461 Clean Service | Dubailand Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Ubat Kurus Cepat I +60126731910 Trend Pemasaran Google Di Malaysia Laman Jasmine I 0132620681 Lemonex - Petua Kuruskan Badan Air Limau Ubatjantung.com | Herba Komplikasi Diabetes | 60139809972 Shopify Blueprint | How To Create A Profitable Shopify Store Lemonex - Cara Nak Kurus Dengan Cepat Bagi Lelaki Losyen Putihkan Badan Ohana +601111983461 Nufiya Organic Milk Booster Perak 0134954585 Apartment low Cost Seksyen 7 Untuk Dijual Shah Alam Malaysia Selangor Real Estate Negotiator Produk Nurayysa | Shah Alam Reapfield Agen Shah Alam Jamu Selamat Bebas Dadah I 60126764118 Renew Roadtax Cepat Jtx 1000 | Pengedar | Agent | Ulu Kelang | 0162028456 Produk Dalaman Wanita Paling Berkesan I 60126764118 Tips Kuruskan Badan Lelaki Ubi Jaga | +601111983461 Bahan Perapan Kambing Bakar Pink Lady Body Perfection Harga | +60137443815 Portable Steam Sauna Saunaku +601111983461 Jom Kurus Dengan Lemonex Kuala Lumpur Rock Jam 561 61-key Digital Piano Vs Upright Greentea Mint Face Scrub Hatchimals Review Jamu Selamat Bebas Dadah I 60126764118 Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Nak Kurus Shah Alam Petua Hilangkan Jeragat Degil Dengan Cepat Jus Diet Berkesan +60126731910 Jus Lentik Dara +601111983461 Pink Lady Harga | +60137443815 Gellutt Aroma Untuk Menaikkan Sri Wajah Anda | 0145407439 Rosenany Food Cara Neelofa Buat Duit | 0189085404 Cara Lemonex Kuruskan Badan Yang Cepat Lemonex Tips Kuruskan Badan Menggunakan Lemon Tambah Size Zakar Yang Berkesan Lemonex Untuk Gastrik Lemonex Untuk Gastrik Losyen Sejuk Kurus Berkesan I +60126731910 The Best Vitamin C Supplement | Selangor | 0196025642 Double Storey Jalan Kesumba Bukit Beruntung 48300 Rawang Lemah Syahwat Basin Cabinet Singapore|67430250 Restaurant Kota Marudu Tudung Online Shop Malaysia No.1 Kahwin Pakej Minyak Wangi Japanese Sweet Cherry I Petaling Jaya0196025642 Servis "masalah Kondensasi" Pada Dinding Bangunan 4 Ubi Jaga Johor Bahru Ubat Kurus Kuat Lelaki +601111983461 Perniagaan Bermula Dari Rumah Pakej Perkahwinan Lengkap: Katering + Lokasi | Idcc Sakit Jantung, Stroke & Cuci Salur Darah I 012-678 3153 How To Keep Cats From Peeing On Carpet Pembekal Serbuk Jelly Air Kelapa Muda Tropika Malaysia Lemah Syahwat Ubat Herba Untuk Sakit Lutut I Sakit Pinggang Pengilat Kereta Getex Cleaning Services Business Best Pri 3 English Class Ubat Sakit Belakang Lutut Buy Online - Shampoo Santan | 0134954585 Dermags Bagus Ke Kecutkan Cyst Dan Fibroid I 60126764118 Wedding Night Package Ubi Jaga 360 Bjaga +601111983461 Lemonex Petua Kuruskan Badan Dengan Cepat Testimoni Lemonex Di Johor | +60137443815 Produk Kurus Viral Lentik Dara|sihat|cantik|+601127870461 Losyen Kurus Murah Dan Berkesan Effenzee +601111983461 "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 80 Tempahan Murah Katering Kanopi Dewan 2017 Resepi Biskut Raya 2018 Gel Lutut Nur Iman Rumah Untuk Dijual Shah Alam Dropship Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Shawl Loop Lorell | Smart, Creative & Awesome Va Skincare | Http://najihaonline.com/magicoxybubble/ Bengkung Moden Zap Czer Boonga Mak Kuntum 60179718976 Alami Residensi Shah Alam Address "cendana" House For Sale i Aida Aspire I 0102203565 Spray Kilat Kereta Gtex +601111983461 Ubat Kuat Zakar Losyen Kurus Terbaik Effenzee Myracle +601111983461 Lemonex Advance Kuruskan Badan Dengan Cepat Tanpa Ubat Treatment For Vitiligo On Back Tips Hilang Calar Kereta +601111983461 Effenzee Myracle Spray Bau Ketiak Magic Blue Menatap Hidup Sehat Di Usia Emas Lemonex Ubat Kurus Cara Tradisional Losyen Kurus Sejuk Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Harga Pink Lady Danshen Plus Herba Kapilari Sihat | 0139809972 Beli Kasut Lelaki Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle+601111983461 Ubat Tahan Lama Semulajadi Di Sabah Produk Semburan "anti Serangga" "terbaik" & "berkesan" Selfiedollfoundation Minyak Enjin Terbaik Untuk Motorsikal Jtx 1000 Ubat Lutut Joint8 "lemonex" - Ubat Kurus Paling Menjadi Pembekal "air Minuman" Untuk "vending Machine" +60173387920 Jamu Selamat Bebas Dadah I 60126764118 Senarai Harga Dermags Buy Online Agricultural Products Sabah 0105428584 Resepi Biskut Nestum I 0132620681 Harga Kereta Sewa Mpv Subang | 013 612 6060 Pink Lady Body Perfection Price | +60137443815 Improve Microcirculation, Pembersih Salur Darah | 0139809972 Cegah Serangan Jantung Dan Stroke | 0192029972

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular