id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Pakej Kahwin Persandingan Idcc - 0183540018

Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018 ~ Price : MYR 0


97 clicks
Advertiser ID : Hisham
Contact No : 0183540018
Ads Category : Services
Update : 09-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018

Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP Pakej Kahwin Persandingan IDCC - 0183540018

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION
 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES
 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK
 2. UDANG BERHIAS
 3. BUAHAN
 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnlineKeywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR00

142 clicks

Worldwide Recognised Herbs | Ubatjantung.com

MYR0

90 clicks

Ac Duct "insulation" Repair & Replacement Services Fnr Ie

MYR139

248 clicks

Lemonex Ubat Kurus Cepat

MYR48

772 clicks

Ada Anak Perempuan Saja?

MYR01

39 clicks

Cara Neelofa Buat Duit | 0189085404

MYR0

748 clicks

Kereta Proton Baru

MYR200 & 300

471 clicks

Promo Carboflex | Carboflex Formulasi | Pahang Melaka Johor

MYR499000

7 clicks

Reapfield Agen Shah Alam

MYR175

209 clicks

Herba Penawar Sakit Jantung I 016 3299 137

MYR139

109 clicks

Cara Nak Kuruskan Badan Bagi Remaja Di Selangor

MYR0

71 clicks

Asia Food At One City 0182505013

Sponsored Links

Tag Cloud

Herba Penawar Sakit Jantung I 016 3299 137 Ubi Jaga |kurus|kempis|kuat +601111983461 Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Beli Atau Jual Rumah Shah Alam Cuci Salur Darah Elak Penyakit Kronik | 0139809972 Ubat Jantung Tersumbat Lembah Klang I 016 3299 137 Beli Gum Arabic Importers Cordial Flavour Umz Bioline Industry Stokis Lentik Dara Paling Murah|malaysia|+601111983461 Ubat Sendi Doxtejoint Lemonex Ori Dengan Fake Mum Cookies I Conflakes Rangup 2018 I Biskut Raya Lemonex Ubat Kurus Badan Mujarab | +60137443815 Kambing Aqiqah Kota Tinggi Shah Alam Seksyen 13 Alami Residence Ubat Sakit Lutut Dan Sendi Pekan Rawang Selesema Dan Bayi | Beli "online" 01123430087 Ubat Tahan Lama Yang Paling Berkesan I +60137443815 Hair Serum Black Hair Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Ubat Barah Payudara | Sepenuhnya Dari Tumbuhan Losyen Kuruskan Badan Paling Pantas Effenzee +601111983461 Tasly Danshen Plus Herba Cuci Salur Darah | 0163299137 My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Beli Kuih Raya 2018 Rumah Murah Kuala Krai Kampung Belanga I 0132620681 Testimoni Nasal Aspirator By Mommyhana Ubat Mati Pucuk Lemah Tenaga Batin Lelaki Singapura Bisnes Topup Murah Johor Bahru "aircondition Duct" Cleaning Service Provider Malaysia 24 Original Pure Tender Coconut Water In Powder Kg Packing 8 Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Dengan Herbalife Punca Sakit Jantung Angin Ahmar I 0163299137 Ubat Sakit Lutut Terbaik Iklan Niaga Murah Seo I 013 980 9972 Air Free Lotus Malaysia Panduan Soalan Exam Pegawai Tadbir Diplomatik Trudolly By Fazura Stokist|slimming Booster| +601111983461 Effenzee Myracle Lotion Losyen Kurus Sejuk Effenzee Myracle +601111983461 Sabun Nurraysa Beauty | Pahang No 1 Pakar Rambut Gugur | 0134954585 | Perak "kursus Cidb" Teknikal 20 Mata 18 Amber Bungalow For Sale Semusim Di Mahsyar Subang Jaya "pinklady" Supplement Onexox Coverage Home "ametis"
 Semi-d Subang Bestari Home For Sale Ubat Kurus Yg Paling Mujarab Lemonex Kelabngaji Arrayyan 01119284531 Kuala Nerus Lemonex Petua Orang Lama Kuruskan Badan Soloco Chocolate Supplement Untuk Lelaki Sejati Green Coffee Kurus Berkesan Secret Correa Shah Alam "pink Lady Body Perfection" Sabun Dar Key Cuci Salur Darah Mudah&murah | Ubatjantung.com | 60192029972 Effenzee Myracle Lotion Lemonex Pahang | +60137443815 Mining Bitcoin Di Rumah Bitcoin Di Malaysia Aroma Syed Estrak Perfume Manis 0132620681 Herba Jantung Sihat | Ubatjantung.com | 60192029972 Ubat Seimbangkan Hormon Wanita Semulajadi L 0163299147 Belajar Tag Cloud Enerfiber Murah Secret Correa Shah Alam +60196638126 Losyen Secret Correa Ubat Legakan Sembelit|effenzee Myracle|+601111983461 Ubi Jaga|kurus Selamat||+601111983461 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Secret Correa Resepi Biskut Raya 2018 Harga Sewa Kereta Mpv Subang | 013 612 6060 Lemonex Ubat Kurus Detox Cuci Darah Elak Serangan Migrain I Ubatjantung.com Supplier For The Best "nano Mist" "sprayer" In Malaysia 2 Polish Yang Terbaik Cegah Sakit Jantung Dan Salur Darah Tersumbat Set Bersalin Nr Murah Elderly Toilet Accessories|67430250 Elak Serangan Jantung Dan Stroke | 0139809972 Pakar Autogate Kuching Lemonex Weight Loss Ubat Kuat Soloco Chocolate Kuala Lumpur Pakej Kahwin 2019 Shampoo Santan Hilangkan Kelemumur - 0134954585 Navix | Legakan Stress Elakkan Penyakit Kronik | 01118729370 Mencari Pengasuh Kanak-kanak Area Setapak & Wangsa Maju Ubat Kuat Lelaki Tahan Lama Lemah Tenaga Batin Online Soloco Mtissh Enterprise Testimoni Nurraysa Kuala Lumpur Cheap Place To Buy Shower Set|67430250 Suplemen Untuk Wanita Selepas Bersalin Cara Lemonex Kuruskan Badan Dengan Efektif Buy Online Pokok Kelapa Pandan 0162588985 Ubatjantung.com | Herba Sakit Jantung | 60139809972 Wedding Websites Nurraysa Beauty ~ Produk Wanita Muslimah – Tempahan Shah A Pakej Tempahan Khemah Kanopi Online 2017 Johor Secret Of Seaweed Lotion|miss Perfect|+601111983461 Rumah Untuk Dijual Shah Alam 0192625146 I Kelebihan Hibah Takaful Ikhlas Vs Prudential Beli Gum Arabic Food Fidget Hand Spinner Cvs Exora Untuk Disewa Shah Alam | 013 612 6060 Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak Skin Care Treatments, Tips & Advice By Va Skincare Lemonex Advance Kuruskan Badan Dalam Sebulan Iphone 6s 64gb Pembekal "miang Kham" Shah Alam "terbaik" Di Malaysia 15 Sabun 5 Ratu-blooms Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 3ekar Tanah Untuk Dijual Produk Kurus Lemonex Artis Losyen Kecilkan Lengan Effenzee Myracle |+601111983461 "ducting Cleaning" "ducting Cleaning" Services In Malaysia 7 Waffer Cookies Untuk Tempahan 0108114018 Malaysia Secret Correa Lotion Testimoni "artlax Go Out Penawar Gout - Home | Facebook" Soloco Online - Produk Suami Isteri Yang Bahagia Income Protection Untuk Isteri Tersayang Lemonex Advance Tips Kuruskan Badan Tanpa Olahraga Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Online Booking Cleaning United Arab Emirates Kopi Plg Area Tanjung Karang Small Wedding Venues In Shah Alam Keputihan Kuning Fbads Mahal Bhai ! | 0132660269 Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|zero Deposit Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Makan Nasi Melegakan Sakit Dan Buang Angin | Effenzee Shah Alam Income Protection Terbaik I Liyana Takaful Gum Arabic Healthy Products 0193308374 Sewa Viva Elite | 019 782 0707 Gum Arabic Kebaikan Kolagen Buy Online 0189085404 Testimoni Lentik Dara|jus Viral Lentik Dara|+601111983461 Gtex Hilang Kesan Calar Cod Petaling Jaya | 0145447118 Resepi Biskut Raya 2018 Majalah Online Arsitektur Lemonex Tips Kuruskan Badan Ketika Berpuasa Protection By The Unique Patented Sequence Pansulin Punca Sakit Jantung Angin Ahmar I 0163299137 Spray Pengilat Kereta Gtex How To Collect Email Leads "madu Tualang Stick" "madu Tualang Stick" +60173387920 Sewa Kanopi Dan Khemah Murah Kahwin Senai I +60137443815 Beli Rumah Murah Kuala Krai Petua Sakit Lutut Losyen Kurus Testimoni Cuci Salur Darah Elak Penyakit Kronik | 0139809972

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular