id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif ~ Price : MYR 0


87 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 08-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Wedding Packages Grand  IDCC Shah Alam 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION

 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES

 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK

 2. UDANG BERHIAS

 3. BUAHAN

 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR1

20 clicks

Resepi Biskut Nestum I 0132620681

MYR0.00

141 clicks

Tempahan Murah Katering Kanopi Dewan 2017 Online Senai

MYR139

118 clicks

Lemonex Di Kota Tinggi | +60137443815

MYR150

48 clicks

Lemonex Advance - Tips Kuruskan Badan Fatin Liyana

MYR0

13 clicks

Losyen Kurus Kesan Cepat Effenzee Myracle+601111983461

MYR75

95 clicks

Buy Online Tea Rerama Gold Here

MYR99

95 clicks

Losyen Kurus Viral Berkesan|lulus Kkm|effenzee+601111983461

MYR0

65 clicks

Diskaun Kad Mykad Aj Affiliate Junction 01138533200

MYR0

84 clicks

Therapy Johoriau Selangor | Penyakit Stroke

MYR175

68 clicks

Buang Kolesterol Punca Jantung Tersumbat I Homepage

MYR100

239 clicks

Platform Niaga, Iklan Ke 1st Page Google 0132660269

Sponsored Links

Tag Cloud

Platform Iklan Murah Seo I 013 980 9972 Sewa Dewan Idcc Pakej Perkahwinan 01110089708 Harga Untuk Kereta Sewa Subang Avanza | 013 612 6060 Kolestrol Tinggi Punca Sakit Jantung Dan Stroke I 0163299137 Sewa Kereta Van Murah Shah Alam | 013 612 6060 Powerbank Wireless Murah Cod Area Selangor | 0145447118 Nurraysa Beauty Shah Alam | 0132620681 Resepi Biskut Raya 2018 Sabah Taxi Fare 1borneo Kids And Mother Care Smarter Shopping Smarter Living Lemonex Petua Nak Kuruskan Badan Selepas Bersalin Berjaya Kurus Dengan Lemonex Original Jual Pisang Sabah 0105428584 | Bandau Online Cara Lemonex Kuruskan Badan Pada Bulan Puasa Tanpa Bahan Kimia Berbahaya, Mesra Wuduk & Solat | Sabah Syifa Sunnah Ampang | 0132706683 Lemonex Original Dan Tiruan Di Singapura Ubat Kurus Murah Di Putrajaya | +60137443815 Cod Lemonex Di Larkin Testimoni Lentik Dara +601111983461 Madu Asli Dari Hutan Hibah Takaful I Kerjaya Perunding Takaful Ikhlas Testimoni Lentik Dara +601111983461 Lentik Dara Malaysia|kurus|cantik|sihat +601111983461 Jual Produk Perawatan Skincare Cream Pemutih Kulit Muka My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Tingkatkan Iq Dengan Int3tree Kurangkan Berat Perunding Usrah Associates Kewangan Islam Lemonex - Ubat Kurus Paling Laris 2017 I +6037443815 Tudung Online Shop Malaysia No.1 Ubatjantung.com | Pilihan No. 1 Dunia | 60139809972 Pokok Betik Sekaki Untuk Dijual Di Klang Soloco - Foods To Increase Libido Buy 4life Here Wakil Jualan Proton Setapak Sewa Kemah Kahwin Johor Cara Kuruskan Badan Berkesan Jual Kasut Secara Online | Http://anzacstile.wasap.my Cuci Salur Darah Mudah&murah | Ubatjantung.com | 60192029972 Penapis Udara Cuckoo Bulu Kucing Vibes Hair Serum Agen Kopi Mineral Area Kelantan Badan Rasa Ringan Dengan Lemonex | +60137443815 Rock Jam 561 61-key Digital Piano Rating Biaya Kursus Seo | 0183540018 C24/7 Testimony Farid Ebook Fintec 2017 Kambing Untuk Golek Va Skincare In Kk Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Gout | Kaki Jamu Bidan Kampung Kak Ja I 016 3299 147 My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 “pengedar - Perencah Masakan Segera” Resepi Biskut Raya Terbaru Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Makan Nasi Kereta Sewa Pelancong Sabah 0138933886 Kerata Cuci Darah Tanpa Sengaja Taiping | 016 536 4237 Ingin Kurus Cepat Denga Lemonex | +60137443815 Gellutt Aroma Untuk Kebas Otot Buy Online 0145407439 Bengkung Berpantang Tali Zip Ubi Jaga|selamat|lulus Kkm|+601111983461 Lemonex Lazada Harga Kuih Raya Di Pasaran Pembekal Benih Anak Pokok Betik Terbaik Di Pasaran 7 Beli Kuih Raya 2018 The Park Residences Bangsar Petua Untuk Kurus Di Saleng | +60137443815 Kereta Exora Sewa Subang | 013 612 6060 Pakej Kahwin L Dewan Perkahwinan L Event Organizer | Idcc Order Ubi Manis Real Estate Asset Management "real Estate" | Real Estate Mal Tempat Kursus Kahwin Ipoh | 60109060441 Dsq Photography Styles Professional "ac Duct Cleaning" "ac Duct Cleaning" Services Kereta Untuk Disewa Subang | 013 612 6060 Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle+601111983461 Botol Biru Vit Blossom C By Akma Abdullah Serum Terlaris Di Malaysia Herba Jantung Sihat | Ubatjantung.com | 60192029972 Kereta Mpv Untuk Disewa Subang | 013 612 6060 Jus Lemon Untuk Kurus | +60137443815 "hibah" Takaful I Kerjaya Perunding Takaful Ikhlas Pembekal Super "madu Kelulut" Asli Terlaris Dari Ladang 5 Kerjaya Perunding Hibah Takaful Lemonex Harga Ubat Kurus Enot Bitcoin Podcast Andreas Antonopoulos Agen Lentik Dara|jus Kurus Viral|cantik|glowing|mantap|ketat Improve & Prevent Chd,stroke & Microcirculation 012-678 3153 Lemonex Tips Kuruskan Badan Di Rumah Secret Of Seaweed Lotion|miss Perfect|+601111983461 Candy B Testimoni Superplus "petua - Hilangkan Gout Cepat & Pantas" Barang Antik Dan Mistik - 0175357574 | Sifu Google Id4u Herba Penawar Sakit Jantung Terbukti Berkesan I Facebook Skim Rumah Mampu Milik|beli Rumah Zero Deposit|zero Deposit Kopi Hijau Untuk Kurus | Coffee Secret Correa Cara Untuk Kurus Dalam Masa 14 Hari Konsep Dan Kelebihannya Hibah By Liyana Hasim Cuci Salur Darah Seremban | Ubatjantung.com | 60192029972 Lemonex Murah | Kota Tinggi | +60137443815 Lemonex Produk Kuruskan Badan Yang Berkesan Jana Pendapatan Cepat Lentik Dara|jus Detoks Bakar Lemak|cantik +601111983461 Pembekal Bumiputera "jus Minuman Terbaik" Di Malaysia "antibacterial Treatment" "antibacterial Treatment" Malaysia Makanan Menyenangkan Untuk Travel Cara Mudah Dan Alami Atasi Pigmentasi Tempah Kabinet Dapur Murah 0173376174 Kelebihan Lemonex Single Storey House For Sale 0182510064 Produk Kurus Paling Berkesan 2017 Lemonex - Cara Kurus Dengan Cepat Alami Lemonex Fat Burner Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat 1st Page Google Sakit Lutut Keberuntungan Nama Pm Auto Dsq Photography Cyberjaya Budget Ubat Sakit Lutut Yang Paling Mujarab Punca Jantung Tersumbat Angin Ahmar I 0163299137 Sabun Collagen Nurraysa Beauty | Terengganu Losyen Kurus Ajaib|effenzee Myracle Min Kaffe | Pengedar | Agent | Sah | Kuala Lumpur 0162028456 Losyen Eczema | Testimoni Effenzee Myracle Shah Alam Sewa Kereta Kota Kinabalu Gmass Set Berpantang Lengkap Nr Lemonex Ingredients Online Cara Lemonex Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Lemonex Advance Petua Nenek Kebayan Kuruskan Badan Lemonex Trial Episor Obat Sakit Sendi Bahu I +60137443815 Losyen Kurus Bakar Lemak Cepat Effenzee Myracle+601111983461 Lemonex - Untuk Kurus Dengan Cepat | +60137443815 Produk Kurus Lemonex Pellavina Rahsia Meletakkan Bisnes Anda 1st Page Google I 013 980 9972 Losyen Kurus Paling Berkesan|lulus Kkm|effenzee+601111983461 Hibah Vs Faraid Putrajaya I 0192625146 Produk Tea Rerama Gold Agen Puchong Kuih Raya 2018 Kopi Mineral Kuruskan Badan Arabic Gum Cuci Usus Kajang Harga Lemonex Original Vs Tiruan Petaling Jaya Herba Buang Kolestrol Jahat | Ubatjantung.com | 60192029972 Lemonex Kelantan Pembekal "air Jelly Buah" "terbaik" Di Pasaran "leemo"

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular