id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif ~ Price : MYR 0


129 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 08-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax Wedding Packages Grand  IDCC Shah Alam 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101 Pakej Perkahwinan Lengkap Eksklusif

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION

 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES

 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK

 2. UDANG BERHIAS

 3. BUAHAN

 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR0

64 clicks

Flowering Plants For Sale Selangor 0162588985

MYR0

94 clicks

Dsq Photography Cyberjaya Golf

MYR100

259 clicks

Buat Iklan Melalui Handphone I 013 980 9972

MYR0

250 clicks

خدمات تنظيف السجاد الشرقي بالقرب

MYR139

243 clicks

Keburukan Lemonex

MYR0

88 clicks

Ac Duct Cleaning Services For Office Building In Malaysia 6

MYR139

673 clicks

Kesan Sampingan Lemonex

MYR0.00

48 clicks

Produk Supplement Wanita

MYR500000

3 clicks

Karya Residensi Pkns

MYR139

100 clicks

Badan Kurus Dengan Cepat Minum Lemonex

MYR0

347 clicks

Majlis Kahwin Ruang Warna

Sponsored Links

Tag Cloud

Kecil Lengan|dagu|peha|effenzee Myracle Pelangi Damansara Condominium Or Room For Rent Pink Lady Body Perfection Mujarab Mudah Losyen Kurus Paling Berkesan Hilangkan Lemak Enzee Myracle Lemonex Malaysia Jus Ubi Jaga 360 Lulus Kkm Kempis Perut +601111983461 Pink Lady Body Perfection Lulus Kkm | +60137443815 Awet Muda "kursus 20 Mata Ccd Cidb" 23 Kolesterol Tinggi Pembunuh No 1 Di Malaysia I 0163299137 Resepi Biskut Raya Terbaru Testimoni Drinxtox Effenzee Detoks Berkesan +601111983461 Anugerah Herbs And Vitamins Every Woman Buat Duit Dengan Uber Lemonex Ubat Kurus Super Slim Di Saleng Beli Kasut Wanita Baru & Preloved Kuantan Pahang Testimoni Trudolly By Fazura|detoks|cantik|+601111983461 Cuci Salur Darah Mudah&murah | Ubatjantung.com | 60192029972 Plan Perlindungan Takaful Prevent Heart Attack & Stroke | 0139809972 Punca Sakit Di Bahagian Dada Kiri | Anugerah Herbs Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Alami Residensi Shah Alam Address Cleaning Services Terbaik Meru,klang Lemon Bath (110ml) & Garlic Baby Balm (30 Gram) Combo Ready Effenzee Myracle Lotion Review Produk Dermags Lentik Dara|cuci Usus|detoks|+601111983461 Bacaan Gula Tinggi Kawasan Strategi Untuk Beli Rumah Harga Hotel Kucing Murah Bersih Halal Pengedar Ubat Gout - Keputusan Yang Luar Biasa Baikpulih Urat Saraf Dan Sakit Sendi | Testimoni Effenzee Secret Correa Shah Alam +60196638126 Rumah 2 Tingkat Untuk Dijual Shah Alam Mum Cookies Coklat Chip Rangup Crispy I 0192625146 Pomade Murah Terbaik Umz Bioline Manufacturer Sdn Bhd Cara Hilang Stretch Mark|effenzee Myracle|+6011119830461 Offer Pakej Ruang Kawin Pink Lady Body Perfection Online Gambar Sos Lada Hitam Lemonex Petua Nak Kuruskan Badan Selepas Bersalin Losyen Kuruskan Badan Effenzee Myracle|+601111983461 Alesis Recital 88 Key Beginner Digital Keyboard Display Kedai Online Shopee Resepi Sos Lada Hitam Oblong Order Mengintai Aku Di Neraka Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat Sakit Lutut Bengkak| +60137443815 Men Dietary Enhancer Soloco Chocolate Australia Testimoni Lentik Dara +601111983461 Murah~ "nurraysa" Minyak Wangi | Shah Alam |0196025642 Karya Residensi Jalan Raja Alang Rahsia Vgrip - Gerenti Suami Sayang Isteri Ikea Kitchen Tap Sg|67430250 Ubat Kencing Manis Terbaik Murah Cameron Highland Crypto Mining Farm Malaysia Indonesia Singapura Brunei Baby Alive Baby Go Bye Bye (blonde) I Baby Alive Tanah Lot Untuk Dijual Di Selangor 2018 "ac Duct Cleaning" Specialised For Hospital & Building 7 Affordable Nasi Ambeng East Lemonex Ubat Kurus Badan Berkesan 2018 Resepi Biskut Raya Mudah I 0132620681 Eatalian Express Pasta | +6019-6638126 Elak Komplikasi Diabetes | Ubatjantung.com Losyen Kurus Berkolagen|effenzee Myracle +601111983461 Kereta Sewa Area Usj | 0136126060 Katering Soft Icecream~ Melaka | 0196025642 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Supplier Frozen Food Shampoo Gatal Kepala I 0134954585 Van Sewa Dan Pemandu Subang | 013 612 6060 Jom Kurus Dengan Lemonex Kuala Lumpur Suplimen Membesarkan Saiz Payudara Dengan Pink Lady Improve Microcirculation Prevent Diseases | 60139809972 Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Harga Soloco Chocolate Di Malaysia Jus Anti Kanser,mengempiskan Perut, Menurunkan Berat Badan Argan Oil-personaliti Tv | 0134954585 | Perak Pengurusan Harta Dalam Islam Yang Patuh Syariah Produk Kurus Lelaki|tenaga|lulus Kkm|ubi Jaga|sihat Encorp Strand Mall Parking Rate Lemonex Advance Petua Orang Kampung Kuruskan Badan Rock Jam 561 61-key Digital Piano Ensemble Ubat Kurus Paling Berkesan Untuk Remaja E Pro Buster Sewa Estima Murah Rawang | 013 612 6060 Kordial Stevia Sweet Umz Bioline Industry Stokis Produk Lulus Kkm Dan Halal Johor Bahru +601111983461 Bengkung Express Shah Alam | +6019-6638126 "anti Condensation" Treatment For Buildings In Malaysia 7 P3pemanis Tebu Hitam Ubi Jaga Original | Kurus | Tenaga || +601111983461 Cod Ubat Kulit Jerawat Purevita Kota Marudu Ubat Herba & Tumbuhan: Gout - Apa Kehendak Anda? Harga Nurraysa Beauty | Sabah Karya Residensi Klang Karya Residensi Pkns Cergas Bertenaga | Carboflex Malaysia Hamper Raya Ekslusif Mum Cookies I 0192625146 Puchong Sewa Khemah Untuk Majlis Perkahwinan I +60137443815 Pink Lady Ubat Untuk Sakit Lutut Membuat Sos Lada Hitam Navix | Legakan Stress Tingkatkan Tenaga | 01118729370 Cake Foundation Application 5 Minutes Tak Bercapuk Cakey How To Stop A Dog From Biting - "brain Training For Dogs" Rumah Untuk Dijual Area Shah Alam Minyak Wangi Japanese Sweet Cherry I Petaling Jaya0196025642 Kereta Sewa Toyota | 0136126060 Rumah Untuk Dijual Shah Alam Mudah Danshen Plus Buang Kolestrol | 0139809972 Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat|+601111983461 Kursus Teknikal "mata Ccd Cidb" 2 Hari Malaysia 23 Lemonex Petua Orang Tua Untuk Kuruskan Badan Lemonex Petua Kuruskan Badan Dan Perut Buncit Ac Duct Cleaning Contractor For Hospital In Malaysia 6 Jus Minuman "perisa Buah" "terbaik" Pasaran Ramadhan Cuci Salur Darah Buang Kolesterol | Ubatjantung.com Lemonex - Ubat Kurus Rosma Youtube Bengkung Berzip Express 0179718976 Dealer | Jual | Jtx 1000 | Gombak | 0162028456 Losyen Kurus Sejuk | Secret Correa | Ekzema | Selulit Cari Properti, Perumahan Dijual | Aida Aspire "antifungal Services" "antifungal Services" Malaysia 3 Laman Jasmine Kampung Lombong Perak I 0132620681 Lemonex Ada Berapa Sachet Supplier For The Best "nano Mist" "sprayer" In Malaysia 6 Produk Merawat Kanser Trauma | Azian Beauty Shop Karya Residensi Kg Jawa Stokis Sos Lada Hitam Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Episor Ubat Untuk Sakit Sendi Bahu I +60137443815 Lemonex Fungsi Ubatjantung.com | Herba Sakit Jantung | 60139809972 Alami Residensi Address Lemonex Review Resepi Biskut Raya 2018 Kuruskan Badan Dengan Cepat Di Jasin | +60137443815 Jual - Ubat Gout Sembelit Darah Tadika Bertam Perdana Losyen Kecilkan Lengan|effenzee Myracle|+601111983461 Resepi Biskut Raya 2018 Ebook Islamic Anak Putrajaya I 016 3299 147 Mati Pucuk Improve & Prevent Chd,stroke & Microcirculation 012-678 3153 Soloco Chocolate Melancarkan Peredaran Darah Di Malaysia Order Online Va Skincare & Magic Oxy Bubble

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular