id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links
Pakej Perkahwinan Lengkap 0172578101

PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP 0172578101 ~ Price : MYR 0


84 clicks
Advertiser ID : Najiha Online
Contact No : 0172578101
Ads Category : Services
Update : 08-03-2018
Follow Us :
Location : Kota DamansaraPAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP 0172578101


Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


PAKEJ PERKAHWINAN LENGKAP 0172578101

2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101

Menawarkan Harga Minimum 100 Pax - 1000 Pax 2018/2019 PAKEJ PERKAHWINAN MUSLIM LENGKAP 0172578101

1. Dewan Berhawa Dingin

2. Set Pelamin Eksklusif

3. Set Baju Sanding

4. Dekorasi

5. Hidangan Makanan Beradap Pengantin

6. Meja & Kerusi Bersarung

7. Station Buffet Tetamu

8. Kemah

9. EMC/DJ

10. Pakej Fotografi & Videografi

11. Perunding Acara

12. Staf service memakai seragam

13. Meja Hadian / Meja Doorgift / Meja Kek

14. Tempat Letak Kereta Yang Mudah

15. Surau disediakan (di level 1 dan level 2)

16.Tempat Istrehat di tingkat 1

17.Photo Booth

18. Red Carpet

Bagi yang sesiapa nak buat event for wedding , nikah , special event or party boleh DM.. #for any appointment venue..

 

PERKHIDMATAN TAMBAHAN YANG DIBERI:

SEWAAN DEWAN BERHAWA DINGIN

1.PA SYSTEM

2.MC

3.4 KHEMAH

4.SURAU DISEDIAKAN

5.TEMPAT ISTIREHAT DISEDIAKAN DI TINGKAT 1

6.RED CARPET

PELENGKAP MAJLIS :

 1. PERALATAN SAJIAN TETAMU( BUFFET STYLE
 2. ROLL TOP CHAFFING DISH
 3. GOLDEN BELL CHAFINF DISH
 4. PERALATAN SAJIAN PENGANTIN
 5. 3 DOME DAN PERALATAN VIP
 6. 10 PELAYAN SAJIAN
 7. 1 EVENT COORDINATOR

PERALATAN KELENGKAPAN DEWAN

 1. MEJA MAKAN BERADAP SKIRTING DAN SCALLOP
 2. KERUSI BANQUET BERSARUNG DAN REBEN
 3. KERUSI MEMPELAI RAJA SEHARI
 4. MEJA BULAT VVIP BERSARUNG
 5. KERUSI BERSARUNG PLUS REBEN
 6. MEJA BULAT TETAMU BERALAS
 7. KERUSI BERSARUNG P PLUS REBEN
 8. MEJA BUFFET BERALAS PLUS SKIRTING
 9. MEJA KEK
 10. MEJA DOORGIFT

PELAMIN ANDAMAN

 1. PELAMIN DEWAN
 2. BACKDROP PELAMIN
 3. BACKROP LAYAR 4 FT
 4. FLOWER BOX 2X 3 FT
 5. PILLAR BUNGA
 6. KERUSI PELAMIN
 7. SET ALAT RENJIS (SEKIRANYA MAHU)
 8. BANTAL TANGAN
 9. BAJU SANDING SEDIA ADA

FOTOGRAFI

 1. MAIN PHOTOGRAPHER ON LOCATION

 2. CUSTOM ALBUM STANDARD 20 PAGES

 3. DVD SOFT COPY

SANTAPAN PENGANTIN

 1. AYAM GOLEK

 2. UDANG BERHIAS

 3. BUAHAN

 4. DESSERT

PERCUMA

RUANG AKAD NIKAH

SET AKAD NIKAH

PENAMBAHAN SEKIRANYA ADA

NOTE : HARGA DAN TAWARAN ADALAH TERTALUK KEPADA PAKEJ YANG DI SEDIAKAN

PERSEDIAAN SEBELUM KAHWIN

Jika anda bakal pengantin yang sedang membaca artikel ini, tentu sekali dada sedang berdegup kencang. Persediaan sebelum kahwin perlu sempurna dan persiapan mesti rapi. Sudah pasti, tiada 100% sempurna, namun setidak-tidaknya kita kena pastikan yang segalanya sudah disudahkan dengan baik.

Apa yang lebih penting, semoga majlis berjalan lancar dah diberkati. Amin..

 

1. PILIH TARIKH

 

Memilih tarikh ketika musim perayaan akan menyebabkan harga barangan menjadi mahal kerana permintaan yang tinggi. Jadi, para peniaga akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati. Nak tak nak kita terpaksa beli tetapi satu langkah pembelian yang tidak bijak. Barangan yang paling ketara sekali mahal jika musim perayaan ialah makanan seperti ayam, daging.

Selain musim perayaan, musim cuti sekolah juga menjadi kegemaran pasangan untuk memilih tarikh perkahwinan. Hal ini untuk memudahkan saudara mara, rakan dan taulan datang ke majlis mereka. Jika semua pasangan beranggapan begini, maka akan ramailah yang kahwin semasa cuti persekolahan.

Kesannya, akan berlaku peningkatan harga terutama dari segi upah mak andam dan sebagainya.

Seperkara lagi, jangan nak tarikh yang fancy-fancy sangat. Tidak perlu ikutkan kehendak sendiri. Lebih baik tanya ibu-bapa, hormati tarikh apa yang mereka mahu.

2. HADIRI KURSUS KAHWIN

Kursus kahwin adalah perkara wajib yang perlu dilaksanakan sebelum pasangan akad nikah dan sah menjadi suami isteri. Kursus kahwin penting kerana secara kasar setiap pasangan akan mengetahui dan memahami tanggungjawab isteri kepada suami begitu juga sebaliknya. Untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan semudah memakan kacang, bukak dan telah, tetapi perlukan ilmu asas dan pengetahuan yang 80% akan diterina semasa kursus ini.

Bagi pasangan yang akan melangsungkan perkahwinan tetapi mereka belum mengambil kursus itu, mereka perlulah mengambil kursus tersebut seelok-eloknya tiga bulan sebelum berlangsungnya majlis. Jika dia telah mengambil kursus itu 2 atau 3 tahun yang lepas, kalau boleh, anda perbahuruilah semula kursus anda supaya pengetahuan berkaitan perkahwinan akan lebih segar dalam ingatan.

3. MENEMPAH DEWAN, HOTEL, CATERING DAN LAIN-LAIN

Majlis yang berseri-seri dengan kehadiran ramai saudara mara dan rakan taulan, beserta makanan yang lazat adalah diidamkan setiap pasangan pengantin ditambah pula dengan keanggunan wajah dan baju pengantin yang cantik dipakai oleh mempelai adalah impian setiap pasangan. Masalah-masalah yanag berkaitan dewan, juru solek, juru gambar, katering yang datang saat-saat terakhir sangat ditakuti oleh pasangan dan juga keluarga mempelai.

Jadi sebelum ini terjadi, setiap pasangan perlu mengambil langkah berjaga-jaga dan persediaan awal. Dewan perkara utama perlu ditempah selepas mendapat tarikh perkahwinan yang muktamad. Pastikan anda menempah dewan enam bulan awal sekiranya majlis itu di sambut di kawasan bandar. Hal ini untuk mengelakkan harga dewan menjadi mahal sekiranya anda membuat tempahan di saat-saat akhir sebelum berlangsungnya majlis perkahwinan. Semasa membuat tempahan, pastikan anda telah mengetahui anggaran jumlah tetamu yang dijemput supaya pihak dewan boleh membuat perkiraan dan semuanya dapat diuruskan dengan lancar.

4. TEMPAH JURU NIKAH DAN ANDAMAN

Perkara ini juga tidak kurang pentingnya. Bagaimana hendak nikah jika tiada juru nikah? Bagi yang ada bapa dan boleh menikahkan anak tidak menjadi masalah. Tetapi bagi yang tiada, perlulah mengambil khidmat juru nikah. Juru nikah juga perlu diberitahu awal supaya jadualnya tidak bertindih dengan pasangan yang lain. Begitu juga dengan andaman. Pasangan dinasihatkan supaya memilih dan menempah butik andaman yang mereka minati enam bulan awal.

Pilihan untuk membuat tempahan perlu dikecilkan sedikit supaya anda tidak rambang mata dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Tanya kepada keluarga atau kawan-kawan yang pernah menggunakan khidmat andaman yang ingin anda pilih. Jika layanan dan perkhidmatan yang diberikan sangat bagus, anda boleh memilih butik tersebut. Dalam membuat pilihan tema dan warna semasa majlis, anda perlu mementingkan pakej-pakej yang ditawarkan berbanding perkhidmatan secara berasingan.

Hal ini kerana, perkhidmatan secara berasingan dikatakan lebih mahal berbanding pakej yang disediakan. Kenalpasti tema pelamin yang anda inginkan terlebih dahulu. Jika sudah ada yang berkenan, barulah berbincang dengan pereka pelamin. Jangan mengambil masa yang lama untuk memikirkan tema kerana masa akan terbuang begitu sahaja.

5. TEMPAH KAD JEMPUTAN KAHWIN

Setelah tarikh dan tempat untuk melangsungkan persandingan telah ditetapkan, langkah seterusnya adalah menempah kad jemputan. Sebelum menempah, pastikan anda telah memilih tempat untuk membuat dan mencetak kad jemputan. Anda perlulah rajin untuk membuat pemilihan melalui internet tentang tema-tema terbaru dan terkini. Pastikan kad kahwin yang akan dibuat nanti tidak terlalu mahal, cukuplah ringkas dan yang penting maklumat di dalamnya boleh dibaca.

Antara isi kandungan kad jemputan yang perlu diletakkan ialah nama pengantin dan keluarga berserta nombor telefon supaya mudah tetamu hubungi. Alamat rumah jika bersanding di rumah, tetapi kalau di dewan atau hotel, perlu memberitahu alamat dan peta. Rekaan peta tempat majlis persandingan juga perlulah jelas dan mudah difahami. Selain itu, selitkan juga waktu jamuan makan dan persandingan. Bagi umat Islam, kad jemputan selalunya ada tertera doa untuk pasangan pengantin. Lagi baik jika anda turut meletaknya. Keberkatan dan doa semua tetamu sangat penting bagi kesejahteraan pengantin.

6. JALANI UJIAN HIV

Ujian saringan HIV perlu dilakukan sebelum pasangan mendirikan rumah tangga. Ujian ini penting dibuat untuk mengelakkan berlaku jangkitan kepada pasangan sekiranya terbukti pasangan itu pembawa HIV. Hal ini akan menjadi teruk dan parah lagi, jika anda tidak buat ujian saringan ini, dan pasangan pula pembawa HIV, ditakuti anak yang akan lahir turut mendapat HIV. Sebelum keadaan menjadi parah lebih baik kita cegah dahulu daripada terlambat. Mudah sahaja untuk melakukan ujian ini.

Jadi setiap pasangan perlu ke klinik kerajaan yang berdekatan, tanpa perlu temu janji kerana prosedur saringan ini ambil masa sekejap sahaja. Semasa di klinik, anda akan diberi borang untuk diisi, kemudian jari anda akan dicucuk untuk mendapat sampel darah. Setelah itu keputusan ujian akan diberitahu tanpa tunggu lama. Jadi jika ujian saringan ini membuktikan anda dan pasangan bebas dari jangkitan HIV, anda berdua boleh tersenyum panjang tanda bahagia.

7. DOKUMEN DAN BORANG PERKAHWINAN

Bagi setiap pasangan yang akan mendirikan rumah tangga, perkara asas yang perlu dilakukan juga adalah mengisi borang-borang penting dan di hantar di Pejabat Agama sebelum bernikah. Antara borang yang wajib diisi ialah borang permohonan kebenaran perkahwinan bagi perempuan dan lelaki, borang akuan bujang, borang saksi, dan ada lagi beberapa boring lain bergantung kepada status diri pasangan. Maklumat borang boleh rujuk di sini.

Setelah semua borang dan maklumat yang diperlukan siap, dokumen tersebut perlulah dihantar ke bahagian Undang-undang Syariah Jabatan Agama. Semasa di sana nanti pasangan akan melalui sedikit sesi temu bual berkaitan tanggungjawab suami kepada isteri, dan tanggungjawab isteri kepada suami bersama pegawai agama. Cara ini selalu diamalkan di negeri Johor Bahru. Setiap negeri berbeza prosedur yang dikendalikan oleh Jabatan Agama tetapi sama dari segi keperluan yang asas dan wajib.

AKHIR KATA

Dalam melayari alam perkahwinan, setiap pasangan akan melalui pelbagai ujian dalam hidup. Jadi perlu diingatkan, kahwin bukan semudah yang disangka. Jika masih kurang ilmu di dada, perlu dalami lagi dan perlu bersedia fizikal dan mental.

Prosedur perkahwinan juga dikatakan semakin rumit. Hal ini kerana, sudah terlalu banyak kes kahwin lari, kahwin tanpa persetujuan perkahwinan, perkahwinan tidak berasaskan Islam dan banyak lagi. Jadi untuk mengelakkan perkara sebegini terjadi, prosedur yang teliti perlu dilakukan supaya tidak mendapat kesusahan di kemudian hari. Semoga artikel persediaan sebelum kahwin ini dapat memberikan manfaat.

Wallahualam.

Pakej Perkahwinan Event Space © 2018/19
Design by NajihaOnline
Keywords Tags:
Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.

Sponsor Ads

1000 clicks


Ads By Google

MYR180

466 clicks

Cari Ubat Sakit Lutut Episor Kapsul I Sakit Pinggang

MYR18

483 clicks

Membuat Rambut Lebih Berkilau 

MYR0

53 clicks

Ubi Jaga | Kurus | Tenaga | Lelaki | Sihat|+601111983461

MYR00

65 clicks

Losyen Sejuk Kesan Cepat Effenzee Myracle|+60111198346

MYR120

227 clicks

Kereta Sewa Axia Murah Shah Alam | 013 612 6060

MYR0.00

24 clicks

Episor-ubat Sakit Lutut Selayang

MYR139

221 clicks

Lemonex - Ubat Kurus Yang Bagus

MYR001

590 clicks

Bisnes Top Up Untuk Seluruh Dunia 10% Income

MYR0

229 clicks

خدمات تنظيف الأثاث بالقرب مني

MYR90

93 clicks

100 Pure Aloe Vera Gel

MYR1

98 clicks

Resepi Biskut Nestum I 0132620681

Sponsored Links

Tag Cloud

Perkhidmatan Teknikal Di Hospital Bagi Keperluan Msqh V-1 Rahsia Meletakkan Bisnes Anda 1st Page Google I 013 980 9972 Losyen Secret Correa Iklan Murah Seo I 016 3299 147 Skim Rumah Mampu Milik|rumah Zero Deposit|rumahtanpa Deposit Klik Sahaja Terus Dapat Duit! Nak? Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Resepi Biskut Raya Bergambar Secret Correa Murah Pakej Lengkap Perkahwinan Murah Dan Berbaloi Bukit Jelutong Losyen Kurus Ajaib Sejuk Effenzee Myracle |+601111983461 Rumah Mampu Milik Kelantan Kuala Krai Bandar Kuala Krai Laman Jasmin Kampung Lombong Seksyen 29 Beauty Soap Umz Blooms Kunyit Madu Coway Dengkil Berjaya Kurus Dengan Lemonex Original Rasa Fresh | 0183540018 | Oxy Bubble Ubatjantung.com | Herba Cuci Salur Darah | 60139809972 Soloco Product Terbaik Ubat Kuat Masa Kini Lemonex Enot Kurus Cara Rawatan* Gout Lemonex Advance Original House Cleaning Dubai Al Nahda Lemonex Fat Burner Singapore My Home Lab Shampoo Santan | 0134954585 Panduan Video Resepi Buat Kek Kukus Yang Sedap Tempat Berbuka Puasa Murah 2018 | Kuala Lumpur | 0173606030 Sewa Kemah Kahwin Berlainan Cegah Serangan Jantung Dan Stroke | 0192029972 Lemonex Petua Kuruskan Badan Youtube Lemonex Supplement Kurus Di Kulai | +60137443815 Ubat Jantung Hilang Migrain Buang Sumbat 0192029972 Lemonex - Ubat Kurus Xtreme Testimoni Lemonex Online | +60137443815 Cuci Salur Darah Melaka | Ubatjantung.com | 60192029972 Lemonex Kurus Berkesan Ubi Jaga Johor Kempis Kuat Tenaga Lelaki +601111983461 Sakit Di Bahagian Atas Dada | Anugerah Herbs Pakej Pertunangan | Delaman Sewa Khemah Kahwin Area Kulai Lemonex Tips Kuruskan Badan Tanpa Makan Nasi Amirna Body Treatment Muar Johor 0194922237 Cuci Salur Darah Awet Muda Dan Cantek | 0196663966 Lemonex - Petua Kuruskan Badan Tanpa Bersenam Puchong Kereta Sewa Avanza Shah Alam | 013 612 6060 Sakit Lutut Bila Bersila | +60137443815 Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Di Kelantan Kereta Api Medical Card | Aia Takaful | 0183686710 Ubat Kuat Episor Tradisional Jus Lentik Dara|kurus|cantik|glowing|+601111983461 Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Ubat Cuci Darah Sihat Jantung| Ubatjantung.com | 0192029972 Gum Arabic Murah Baru Products Viscera "pink Lady Body Perfection" | +60137443815 Rumah Untuk Di Jual Area Selayang Rumah Untuk Dijual Di Rawang Bagaimana Untuk Kurus Dengan Cepat | +60137443815 Credit Card Advantages And Disadvantages Resepi Biskut Raya Terbaru Gtex Mudah Kilat Cat Kusam Cod Petaling Jaya | 0145447118 Lemonex Petua Kuruskan Badan Dan Perut Buncit Cara Lemonex Kuruskan Badan Cara Islam Best "ac Duct Cleaning Services" For Building & Hospitals 8 Pakej Offer Pertunagan Lemonex Rumah Murah Kuala Krai Cuci Longkang Elak Bencana | Ubatjantung.com | 0192029972 Lemonex - Ubat Kurus Terkini +60137443815 Produk Lelaki Terbaik - Soloco Chocolate 2018 Jus Ubi Jaga Tenaga|lelakiselamat||lulus Kkm Semak Baki Akaun Agrobank Nona Roguy Bahaya Soloco Candy Chocolate Di Malaysia | +60137443815 Melembabkan Kulit Waja Apa Itu Hibah I Beza Wasiat Dan Hibah 1 Juta Cara Minum Lemonex Yang Betul Cake Foundation Application Easy For Working Women Ubat Jantung Tersumbat Lembah Klang I 016 3299 137 "dxn" Nose Cleaner Mommyhana Shah Alam Auto Pm Auto Like Reply Komen Auto Send Mesej Kereta Sewa Setapak | Whatsapp 0143463550 Quran Digital Yang Termudah Dan Terlaris Di Pasaran 2 Losyen Kurus Paling Berkesan Effenzee Myracle +601111983461 Losyen Kurus Sejuk Viral|kolagen|ajaib|selulit|effenzee Skim Rumah Mampu Milik|beli Rumah Zero Deposit|zero Deposit Skim Rumah Mampu Milik|belirumahzerodeposit.com|0103200125 Testimoni Trudolly By Fazura|detoks|cantik|+601111983461 Resepi Biskut Raya 2018 Ubat Cuci Darah Hilangkan Kebas Kaki I 0139809972 Lemonex Tips Kuruskan Badan Yang Mudah Sihatkah Anda..?? Id4u Pool Give Away | Join Us On9ads.com | 60139809972 Shampoo Santan-membantu Menyelesaikan Masalah Rambut Pembekal Jus Minuman Leemo Terlaris Di Pasaran Malaysia 2 Penawar Sakit Lutut - 0136225150 Rumah Mampu Milik Kelantan Kuala Krai Bandar Kuala Krai Sim Siang Choon Kitchen Sink|67430250 Losyen Kurus Sejuk Bakar Lemak Cepat Effenzee+601111983461 Nurraysa Beauty Perlis Tkc Danshen Plus Herba Cuci Salur Darah | 0163299137 Buang Toksin Gout - Cepat & Berkesan Soloco Candy Area Kedah Kebaikan Lemonex Bathroom Renovation Designs Repair Laptop Murah Subang Kuruskan Badan Dengan Cepat Di Sabah | +60137443815 Kereta Sewa Lrt Sri Rampai | Farila Rental Car Harga Sabun Collagen Nurraysa | Perak Sewa Kanopi | Sewa Khemah Arabian Murah | Pakej Khemah Lemonex - Ubat Kurus Untuk Wanita Improve Blood Circulation | Ubatjantung.com | 60192029972 Dewan Murah Pakej Perkahwinan Lengkap Selangor Lemonex S.a. Guatemala "kereta" Sewa Pelancong 0138933886 Beli Lemonex Original Dan Asli Di Muar Losyen Kecilkan Lengan Effenzee Myracle |+601111983461 Effenzee Myracle Lotion Pinklady2u | Pink Lady Buy Online | +60137443815 Ubat Gigi Marine Nursery Pembekal Anak Pokok Murah Mhma Kebun Bandar Ubat Gatal Konek Ozpure Toneexcel | Jana Pendapatan Melalui Prabayar | 0192784775 Anak Pokok Bunga Ixora Untuk Di Jual Comprehensive Diet Plan Sakit Jantung, Stroke & Cuci Salur Darah I 012-678 3153 Lemonex Advance Kuruskan Badan Dengan Cepat Tanpa Ubat Natural Skin Care Losyen Kurus Sejuk Paling Berkesan Effenzee Myracle Promo Ubat Kuat Superking Bengkung Mudah Pakai Dan Buka Pergi Ke Tandas Lemonex Feedback Effenzee Myracle Lotion Testimoni Beauty Guide | Dmolek Spa Spa Di Langkawi Day Trip Kurus Cara Sihat Mainan Tanah Liat Murah Property Pembekal Bumiputera Jus Air Minuman Leemo Di Malaysia 6 Lemonex Advance Petua Nenek Kebayan Kuruskan Badan "testimoni" Pink Lady Body Perfection | +60137443815 Lemonex Tipu Apakah Income Protection Dan "hibah" Richtwins-kota Kinabalu Rich Coffee Sabah | 01120276999 Ubat Kuruskan Badan Murah Terbaik Johor Jaya | +60137443815 3r Magic Tyre Liquid Gel Anti Bocor Murah Online Sarawak "aircondition Duct" Cleaning Service Provider Malaysia 21 Losyen Secret Kurus Viral Effenzee Myracle|+601111983461 Lemonex Advance Petua Orang Dulu Kuruskan Badan Resepi Biskut Raya Sukatan Cawan Cheap Place To Shop For Designer Basin|67430250

Latest Advertisement

Premium Advertisement

Most Popular